מתכון

פאי גלידת לימון-מסקרפונה עם מרנג חרוך

אוגוסט 2016
1 דירוגים
פאי גלידת לימון-מסקרפונה עם מרנג חרוך. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו
פאי גלידת לימון-מסקרפונה עם מרנג חרוך. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו

הקונדיטורית נעמה גאון ממציאה מחדש את האלסקה האפויה - יצירה מתוקה-קפואה-מוגזמת במובן הכי טוב של המילה

הקונדיטורית נעמה גאון ממציאה מחדש את האלסקה האפויה – יצירה מתוקה-קפואה-מוגזמת במובן הכי טוב של המילה.
המתכון הזה מתכתב עם ה-Baked Alaska – עוגת הגלידה המפורסמת ביותר באמריקה, אבל עם כמה הבדלים. כמו האלסקה גם העוגה הזו מצופה מרנג חרוך, אבל את הבסיס הספוגי מחליפים פירורי פתי בר ובמקום גלידה רגילה יש כאן קארד לימון שמורכב מקרם מסקרפונה חמצמץ. את העוגה מכינים ומקפיאים מראש כמו כל עוגת גלידה, אך הציפוי במרנג נעשה רגע לפני ההגשה.
למרות שהמלצנו להקפיא את עוגת הגלידה למשך 6 שעות לפחות, אם זמנכם לא דוחק, מומלץ להניח את העוגה במקפיא למשך לילה שלם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס ביסקוויטים:

ללמון קארד (curd):

לגלידת לימון-מסקרפונה:

למרנג:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים בסיס ביסקוויטים:

1

טוחנים פתי בר במעבד מזון לפירורים דקים. מעבירים לקערה ומערבבים עם חמאה מומסת לתערובת לחה.

2

מהדקים את התערובת לתחתית ודפנות התבנית. שומרים במקפיא עד ההרכבה.

מכינים למון קארד:

3

שמים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים על להבה נמוכה כ-6 דקות תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מגיעה לרתיחה ומסמיכה. מעבירים לקערה ומעבירים למקרר לשעתיים (נשמר עד 3 ימים במקרר).

מכינים את הגלידה ומקפיאים:

4

מערבלים מסקרפונה בקערת מיקסר עם בלון הקצפה לקבלת מרקם חלק. מוסיפים בהדרגה שמנת מתוקה ומקציפים לקבלת קצפת יציבה (נזהרים מהקצפת יתר). מקפלים לקצפת המסקרפונה את תערובת הלמון קארד לקבלת מסה אחידה.

5

יוצקים את תערובת הגלידה על בסיס הביסקוויטים ומשטחים. עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות ועדיף למשך הלילה. העוגה נשמרת בהקפאה עד שבוע.

בסמוך להגשה מצפים את העוגה במרנג:

6

מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. נותנים לעוגה לעמוד כ-20 דקות בטמפ’ החדר ובינתיים מכינים את המרנג.

7

מקציפים חלבונים בקערת מיקסר במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבן. מוסיפים בהדרגה סוכר ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.

8

מניחים תלוליות מרנג על פני העוגה בעזרת כף ומקפידים שהמרנג יכסה את כולה. חורכים את המרנג בעדינות בעזרת ברנר ומגישים מייד.

גיוון: