מתכון

פאי גלידת לימון-מסקרפונה עם מרנג חרוך

הקונדיטורית נעמה גאון ממציאה מחדש את האלסקה האפויה - יצירה מתוקה-קפואה-מוגזמת במובן הכי טוב של המילה

4,961 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2016
פאי גלידת לימון-מסקרפונה עם מרנג חרוך. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו
פאי גלידת לימון-מסקרפונה עם מרנג חרוך. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו

הקונדיטורית נעמה גאון ממציאה מחדש את האלסקה האפויה – יצירה מתוקה-קפואה-מוגזמת במובן הכי טוב של המילה.
המתכון הזה מתכתב עם ה-Baked Alaska – עוגת הגלידה המפורסמת ביותר באמריקה, אבל עם כמה הבדלים. כמו האלסקה גם העוגה הזו מצופה מרנג חרוך, אבל את הבסיס הספוגי מחליפים פירורי פתי בר ובמקום גלידה רגילה יש כאן קארד לימון שמורכב מקרם מסקרפונה חמצמץ. את העוגה מכינים ומקפיאים מראש כמו כל עוגת גלידה, אך הציפוי במרנג נעשה רגע לפני ההגשה.
למרות שהמלצנו להקפיא את עוגת הגלידה למשך 6 שעות לפחות, אם זמנכם לא דוחק, מומלץ להניח את העוגה במקפיא למשך לילה שלם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבסיס ביסקוויטים:

ללמון קארד (curd):

לגלידת לימון-מסקרפונה:

למרנג:

אופן ההכנה

מכינים בסיס ביסקוויטים:

1

טוחנים פתי בר במעבד מזון לפירורים דקים. מעבירים לקערה ומערבבים עם חמאה מומסת לתערובת לחה.

2

מהדקים את התערובת לתחתית ודפנות התבנית. שומרים במקפיא עד ההרכבה.

מכינים למון קארד:

3

שמים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים על להבה נמוכה כ-6 דקות תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מגיעה לרתיחה ומסמיכה. מעבירים לקערה ומעבירים למקרר לשעתיים (נשמר עד 3 ימים במקרר).

מכינים את הגלידה ומקפיאים:

4

מערבלים מסקרפונה בקערת מיקסר עם בלון הקצפה לקבלת מרקם חלק. מוסיפים בהדרגה שמנת מתוקה ומקציפים לקבלת קצפת יציבה (נזהרים מהקצפת יתר). מקפלים לקצפת המסקרפונה את תערובת הלמון קארד לקבלת מסה אחידה.

5

יוצקים את תערובת הגלידה על בסיס הביסקוויטים ומשטחים. עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות ועדיף למשך הלילה. העוגה נשמרת בהקפאה עד שבוע.

בסמוך להגשה מצפים את העוגה במרנג:

6

מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. נותנים לעוגה לעמוד כ-20 דקות בטמפ’ החדר ובינתיים מכינים את המרנג.

7

מקציפים חלבונים בקערת מיקסר במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבן. מוסיפים בהדרגה סוכר ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.

8

מניחים תלוליות מרנג על פני העוגה בעזרת כף ומקפידים שהמרנג יכסה את כולה. חורכים את המרנג בעדינות בעזרת ברנר ומגישים מייד.

גיוון: