מתכון

פאי ריקוטה ודבש עם ריבת פירות העונה

פאי ריקוטה עשיר עם דבש וריבה, הדרך המושלמת לסיים ארוחה משפחתית חגיגית

4,872 בשלנים התעניינו במתכון זה
פאי ריקוטה ודבש עם ריבת פירות העונה של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי
פאי ריקוטה ודבש עם ריבת פירות העונה של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי

מקררים את הבצק המוכן למשך שעה לפני האפייה

תבנית פאי בקוטר 22

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפאי

למילוי

לריבת הפירות

אופן ההכנה

פאי

1

מכניסים קמח, חמאה קרה ואבקת סוכר למעבד מזון. מעבדים בפולסים לקבלת מרקם דמוי פירורי לחם.

2

בעוד המנוע עובד מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל.

3

מוסיפים את המים ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק.

4

מוציאים מהמעבד, משטחים את הבצק לגודל התבנית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך שעה (ניתן להקפיא את הבצק).

למלית

5

בקערה של מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים גבינת שמנת וגבינת ריקוטה לתערובת חלקה.

6

מוסיפים סוכר ודבש. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבבים היטב אחרי כל ביצה.

7

מוסיפים תמצית וניל, תמצית לימון וקליפת לימון מגוררת ומערבבים.

8

יוצקים את המלית לתחתית הפאי האפויה אופים כשעה, עד שהמלית נפוחה קלות, זהובה והמרכז זז מעט כשמנערים קלות את התבנית.

9

מקררים לחלוטין על רשת צינון (ניתן להכין יום מראש).

ריבה

10

מגררים את קליפת התפוז ומכניסים לסיר בינוני. סוחטים לתוך הסיר גם את מיץ התפוז.

11

מוסיפים את הדבש לסיר ומערבבים היטב.

12

מוסיפים את התפוחים והאגסים לסיר ומערבבים כדי לכסות אותם במיץ ובדבש.

13

מוסיפים לסיר את מקל הקינמון.

14

מחממים את התערובת בסיר עד לרתיחה.

15

מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל בבעבוע עדין כ-10 דקות, מערבבים מדי פעם בכף עץ. אם התערובת נראית יבשה מוסיפים כף מים.

16

מוסיפים את השזיפים לסיר ומבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים את האוכמניות הקפואות ומבשלים 3 דקות נוספות.

17

מורידים מהאש ומעבירים לקערה או קופסה לצינון. מוציאים את מקל הקינמון

הגשה

18

מגישים פרוסת פאי אפוי עם ריבה מעל.