מתכון

פירה שקדים, כרשות, ירוקים וחזרת

חלב השקדים נותן לפירה רכות וטעם נפלאים. תוספת הירוקים מעניקה רעננות והמנה כולה יכולה להיות מנה טבעונית עשירה

15,465 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
פירה שקדים, כרשות, ירוקים וחזרת של רינת צדוק. צילום: שני בריל
פירה שקדים, כרשות, ירוקים וחזרת של רינת צדוק. צילום: שני בריל

מתכון לחלב שקדים ביתי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מלח גס ואופים 20־25 דקות עד שהם רכים (בודקים בעזרת סכין). מצננים מעט. חוצים את תפוחי האדמה ומרוקנים את התוכן בעזרת כף. מהקליפות אפשר להכין צ'יפס שאריות: מניחים בתבנית, יוצקים קצת שמן זית ועשבים ואופים קלות.

2

מועכים את תפוחי האדמה לפירה בסיר. מוסיפים חלב שקדים ומלח ומערבבים 2־3 דקות על אש קטנה. יוצקים שמן זית למחבת או לסיר, מעמידים את הכרשות ומכסים את המחבת. מאדים על אש קטנה כ־15 דקות עד הזהבה, הופכים את הכרשות ומאדים עוד כ־20 דקות.

3

חולטים אפונה ופול במים עם מלח, מסננים ומערבבים עם הכרשות.

4

מסדרים את הפירה על צלחות הגשה כמו מנת חומוס, מניחים מעל את הירוקים, מזלפים שמן זית ומגררים שורש חזרת מעל.