מתכון

פנזנלה ירוקה עם קרעי לחם שיפון

3 דירוגים
פנזנלה ירוקה עם קרעי לחם שיפון של רן שמואלי וענר בן רפאל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פנזנלה ירוקה עם קרעי לחם שיפון של רן שמואלי וענר בן רפאל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

גרסה חורפית לסלט לחם איטלקי, שחוגגת את המיטב של העונה - קייל, ברוקומיני, עלי חמציץ ואספרגוס

אפשר כמובן להשתמש בירקות אחרים: שעועית ירוקה במקום אספרגוס, תרד במקום קייל וכך הלאה. את קרעי הלחם אנחנו מכינים מלחם שיפון, שמרקמו הדחוס משתלב היטב עם הסלט.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרעי הלחם

לסלט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את קרעי הלחם

1

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים קוביות לחם עם שום ומרווה כ-4 דקות להזהבה עד שהן זהובות מכל הצדדים אבל עדיין רכות בפנים. מצננים.

מכינים את הסלט

2

קוטמים וזורקים 4 ס"מ מחלקם התחתון של גבעולי האספרגוס וחולטים את הגבעולים 2 דקות במים רותחים. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול.

3

חולטים גם ברוקומיני כ- 2 דקות. מתבלים את האספרגוס והברוקומיני ב- 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל.

4

מקפיצים קייל במחבת עם כף-שתיים שמן זית כמה שניות עד שהעלים מתרככים מעט אבל עדיין נשארים פריכים.

5

מניחים חמציץ וארוגולה בקערה ומערבבים עם כף שמן זית, מלח ופלפל שחור.

6

מניחים את כל הירוקים בקערה גדולה, מוסיפים את עלי החמציץ המתובלים, פיסות הלחם וקליפת לימון מגוררת ומערבבים בעדינות. מפזרים גילופי פרמזן ומגישים.