מתכון

קריספי זוקיני

מנת פתיחה זריזה, פשוטה וטעימה

אוקטובר 2021
קריספי זוקיני של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל
קריספי זוקיני של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל

לתוצאה פריכה, בשרנית וממכרת מומלץ להשתמש בזוקיני או קישואים קטנים ומוצקים, בבירה קרה מאוד ובשמן חם (כ–170 מעלות). אל תוותרו על קליפת לימון או ליים בהגשה – זה מקליל ומקפיץ את הטעמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילת הבירה

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.

מכינים את בלילת הבירה

2

מערבבים בקערה קמח, קורנפלור ומלח. מוסיפים בירה וטורפים היטב לקבלת תערובת במרקם בלילת פנקייק.

3

טובלים חתיכות זוקיני בבלילה ומטגנים כחצי דקה להזהבה בסבבים של שלוש־ארבע חתיכות (אם הזוקיני שוקעים מיד לתחתית הסיר, מזיזים אותם בעדינות עם מזלג עד שהבלילה מתייצבת). מעבירים את הזוקיני לצלחת מרופדת בנייר סופג.

4

מניחים את הזוקיני בצלחת הגשה, ממליחים מעט, מפזרים קליפת לימון מגוררת ומגישים מיד למרכז השולחן.