מתכון

אורז פרסי עם פול ושמיר

שילוב פשוט אבל גאוני, של פול ושמיר שמייצר סיר עם ריח של בית וגורם לכל השבט להתאסף סביבו

26,883 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2021
אורז פרסי עם פול ושמיר של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
אורז פרסי עם פול ושמיר של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים בסיר בינוני. בינתיים, מעבירים את האורז למסננת ושוטפים תחת מים זורמים, עד שהמים הניגרים מהמסננת שקופים ולא לבנים. מבשלים את האורז 5 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים.

2

מרתיחים מים בסיר אחר, חולטים את הפולים כמה שניות, רק עד שהמים חוזרים לרתוח. מסננים, שוטפים בשפע מים קרים ומחלצים את הפולים מקליפתם השקופה.

3

לוקחים 1/3 מכמות האורז, מערבבים עם מלח ופלפל, כורכום ו־1/4 כוס שמן זית.

4

 מורחים בשמן זית מחבת עמוקה עם תחתית מונעת הדבקה ומסדרים את תפוחי האדמה הפרוסים. מצפים ב־1/3 האורז המתובל ומהדקים היטב. מבשלים על להבה גבוהה במשך 5 דקות, מנמיכים את הלהבה ומזהיבים 5 דקות נוספות.

5

מערבבים את האורז שנותר עם השמיר, מלח, פלפל והפולים ומוסיפים למחבת. משאירים את השוליים של התחתית חשופים (ברוחב 1 ס"מ) ומסדרים את האורז במרכז בצורת גבעה.

6

יוצרים ארובות באורז. מערבבים 1/3 כוס מים רותחים עם 1/4 כוס שמן זית, מלח ופלפל. יוצקים על פני האורז ומכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת. מבשלים על להבה נמוכה במשך שעה ורבע. מעבירים את הסיר לשיש ומצננים 10 דקות (כדי שהתחתית תתגבש ותתנתק בצורה שלמה). הופכים את הסיר לצלחת ומגישים.