מתכון

גאלט שקדים, תרד וארטישוק

מאפה פתוח בסגנון חופשי מהמטבח הצרפתי, שקיבל כאן פרשנות מקומית, עונתית ובריאותית חדשה

3,268 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
גאלט שקדים, תרד וארטישוק של רינת צדוק. צילום: שני בריל
גאלט שקדים, תרד וארטישוק של רינת צדוק. צילום: שני בריל

מתכון לפסטו שקדים ושום ירוק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

לבצק

1

ממסים שמרים במים בקערה, מוסיפים קמח, שקדים טחונים, שמן זית, חמאת קקאו, סירופ מייפל ומלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים כ־40 דקות.

למלית

2

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את מרכיבי המלית תוך כדי ערבוב. מקפיצים את התערובת כ־2 דקות, מסירים מהאש ומצננים.

3

מחממים תנור ל־200 מעלות. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 26 ס"מ בין שני ניירות אפייה. מורחים על כל עיגול בחלק הפנימי (עד קוטר 24 ס"מ) פסטו שקדים ושום ירוק ומניחים עליו את תערובת התרד והארטישוק. מקפלים את השוליים בצורה סיבובית על המלית לצורת גאלט.

4

מורחים מעט שמן זית על שולי הבצק ומפזרים שומשום מלא. אופים כ־20 דקות עד שהגאלט משחים.