מתכון

גראטן בטטה בקרם ארטישוק ירושלמי ותרד

שכבות של בטטה מרופדות בקרם ארטישוק ירושלמי (שמחליף את תערובת השמנת המסורתית), עלי תרד וערמונים

15,462 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2021
גראטן בטטה בקרם ארטישוק ירושלמי ותרד של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל
גראטן בטטה בקרם ארטישוק ירושלמי ותרד של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל

מנה שכולה נחמה: שכבות של בטטה מרופדות בקרם ארטישוק ירושלמי (שמחליף את תערובת השמנת המסורתית), עלי תרד וערמונים. תבנית כזו יכולה להיות מרכז ארוחת הערב באמצע השבוע או תוספת לכל ארוחה חגיגית.

שימו לב: המתכון מתאים לתבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ או תבנית אובלית בגודל דומה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם ארטישוק ירושלמי

להרכבת הגראטן

אופן ההכנה

מכינים קרם ארטישוק ירושלמי

1

מניחים ארטישוק ירושלמי בסיר וממלאים מים עד גובה הארטישוק. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות, עד שהארטישוק מתרכך. מסננים ושומרים את מי הבישול.

2

טוחנים את הארטישוק הירושלמי במעבד מזון. מוסיפים את מי הבישול בהדרגה למרקם אחיד וסמיך של שמנת.

3

מחממים תנור ל־200 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

מרכיבים את הגראטן

4

מסדרים בתבנית שכבה של פרוסות בטטה, מורחים מעל שליש מכמות קרם הארטישוק, מפזרים חצי מכמות עלי התרד והערמונים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם. מרכיבים באותו אופן שכבה נוספת של בטטה, קרם ארטישוק, תרד וערמונים ומסיימים בשכבת פרוסות בטטה וקרם ארטישוק.

5

אופים את הגראטן שעה, עד שהבטטות מתרככות וקרם הארטישוק משחים.