מתכון

טירמיסו שוקולד, גבינה וקפה

זה אמנם לא הקרם המסורתי שמכינים עם חלמונים, אבל גם כאן יש קרמיות נעימה עם בונוס של שוקולד לצד קרם גבינה-שוקולד-קפה

66,545 בשלנים התעניינו במתכון זה
טירמיסו בלאק & ווייט. צילום: shutterstock
טירמיסו בלאק & ווייט. צילום: shutterstock

תבנית עגולה 24 ס"מ או מלבנית 20×28 ס"מ או 12 כלים אישיים בנפח 160 מ"ל

שימו לב: 5 שעות קירור

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם גבינה-שוקולד

לשכבות

אופן ההכנה

מכינים קרם גבינה-שוקולד

1

ממיסים שוקולד במיקרוגל או על בן מארי עד שהוא נמס וחלק. מצננים מעט.

2

מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וסוכר 4 דקות לקבלת קרם אוורירי. מורידים את מהירות ההקצפה למינימום, מוסיפים את הגבינות ומקציפים יחד כ- 1/2 דקה לאיחוד. מעבירים חצי מהכמות לקערה אחרת.

3

מוסיפים שוקולד מומס לתערובת שבמיקסר ומקציפים דקה במהירות איטית להטמעת השוקולד בקרם הגבינה.

מרכיבים את הטירמיסו ומקררים

4

מערבבים קפה, חלב וליקר בקערה קטנה. טובלים בהם מחצית מהבישקוטים ומסדרים בשכבה אחידה בתבנית או מחלקים בין כלים אישיים. יוצקים עליהם את קרם הגבינה והשוקולד. מניחים שכבה שנייה של בישקוטים טבולים בקפה ומפזרים עליהם חצי מכמות השוקולד המגורר. יוצקים את קרם הגבינה הלבן ומקשטים ביתרת השוקולד המגורר.

5

מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 5 שעות לפחות ואפשר עד 24 שעות.