מתכון

לביבות פראסה-סרטנים עם מטבל צזיקי

יש המון גרסאות ללביבות פראסה. הייחוד כאן הוא שהכרשה והבצל עוברים אידוי ממושך ואטי (כ-3 שעות) שמרכך אותם מאוד

אוגוסט 2019
לביבות פראסה-סרטנים עם מטבל צזיקי של שון בן דור ("קליפסו"). צילום: דניאל לילה
לביבות פראסה-סרטנים עם מטבל צזיקי של שון בן דור ("קליפסו"). צילום: דניאל לילה

הכרשה והבצל נהיים ממש חמאתים, מה שמעדן את טעמיהם ומחבר אותם היטב לבשר הסרטנים המתקתק והעדין.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למטבל צזיקי קישואים

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת גדולה, יוצקים שמן זית ומאדים את הכרשה והבצלים על להבה נמוכה מאוד כ-3 שעות או עד שהם רכים מאוד ובמרקם חמאתי. מערבבים מדי פעם.

2

מסירים מהאש ומעבירים למסננת להגרת נוזלים למשך שעתיים-שלוש.

מכינים מטבל צזיקי

3

מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן ומטגנים קישואים כ-4 דקות עד שהם רכים. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי המטבל ומערבבים עד לקבלת תערובת במרקם סמיך.

4

מעבירים את הכרשה והבצל לקערה ומוסיפים גבינת קשקבל, פירורי לחם ובשר סרטנים. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.

5

מחלקים את התערובת לכ-20 קציצות קטנות (כ-40-30 גרם כל קציצה) ופוחסים אותן מעט.

6

מחממים תנור ל- 180 מעלות. מסדרים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות מצד אחד בלבד.

7

מעבירים את הלביבות לסיר עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים כ-3-2 דקות מכל צד עד שהן זהובות.

מרכיבים את המנה

8

מסדרים 4 קציצות בכל צלחת הגשה ויוצקים 2 כפות של מטבל צזיקי. הקציצות והמטבל יישמרו עד יומיים במקרר.