מתכון

מאפינס קישואים, זיתים וריקוטה

מאפינס דלי קלוריות עם קמח כוסמין מלא שמתאימים לארוחת ערב (עם סלט קטן בצד), לבראנץ' או כנשנש בעבודה

10,422 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2022
מאפינס קישואים, זיתים וריקוטה של זהר לוסטיגר בשן | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר
מאפינס קישואים, זיתים וריקוטה של זהר לוסטיגר בשן | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר

המאפינס האלה דלי קלוריות ויש בהם קמח כוסמין מלא. הם מתאימים לארוחת ערב (עם סלט קטן בצד), הם טעימים גם בטמפרטורת החדר ואפשר להביא אותם לבראנץ' או לנשנש בעבודה. אפשר לגוון עם הגבינות ולשחק עם עשבי התיבול. תהיו יצירתיים והעזו, מבטיחה שיהיה טעים.

גיוונים:

  • אפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים: גרוייר, מוצרלה, בולגרית או צפתית יתאימו כאן. אם משתמשים בגבינות מלוחות, אפשר להפחית מכמות המלח שבמתכון.
  • אפשר לשחק עם עשבי התיבול ולהחליף חלק מהפטרוזיליה בתימין טרי או בטרגון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית עם 12 שקעים.

2

טורפים ביצים בקערה גדולה.

3

מערבבים קמח עם אבקת אפייה ומוסיפים לקערה עם הביצים. מוסיפים קישואים, גבינת ריקוטה, גבינת פטה, זיתים, פטרוזיליה או תערובת ירוקים, מלח ופלפל ומערבבים לבלילה אחידה.

4

יוצקים את התערובת לשקעים עד 4/3 מגובהם ומפזרים גרעיני חמנייה.

5

אופים כחצי שעה או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש עם פירורים לחים.

6

המאפינס נשמרים במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד 3 חודשים.

המתכון מתוך הספר "לאכול טוב יותר" של זהר לוסטיגר בשן, הוצאה עצמית, 288 עמ', 148 שקלים. הספר זמין לרכישה באתר: zoharlustiger.com

פטה "לאכול טוב יותר" | מאת: זהר לוסטיגר בשן
פטה "לאכול טוב יותר" | מאת: זהר לוסטיגר בשן