מתכון

מחבת של ירקות אביב

מחבת עונתית הבוהקת בצבעי האביב - סגול, ירוק ולבן, שיחד יקשטו את מרכזו של שולחן החג בכל הטוב שיש לרגע הזה להציע

52,980 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2021
מחבת אביב של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
מחבת אביב של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־220 מעלות. מרתיחים מים בסיר וחולטים את הפולים במשך כמה שניות, רק עד שהמים חוזרים לרתוח. מסננים את הפולים מהסיר בעזרת כף מחוררת לקערה עם מים קרים (לעצירת הבישול) ומחלצים אותם מקליפתם השקופה.

2

חולטים כל ירק בנפרד, זה אחר זה – שורש סלרי, כרובי ניצנים, ארטישוק, בצל ושום. כשהמים חוזרים לרתיחה ומבעבעים, מוציאים כל ירק לצלחת ומצננים.

3

מחממים 3 כפות שמן זית במחבת גדולה, שיכולה להכיל את כל הירקות. מוסיפים את כל הירקות מלבד הפול, צורבים מעל להבה גבוהה 2־3 דקות להשחמה ומדי פעם מנענעים את המחבת. מוסיפים כוס מים, דבש, מלח ופלפל ומבשלים כ־5 דקות או עד שהמים מתאדים כמעט לגמרי. מוסיפים את הפול למחבת, מפזרים עלי זעתר, יוצקים שמן זית מעל הירקות ומכניסים לתנור. צולים במשך 5־ 10 דקות עד שהירקות משחימים מעט.