מתכון

סלט פאקוס, אבוקדו, קיווי, אבן יוגורט ולימון פרסי

הג'מיד (אבן יוגורט) בעצם משמש בתור המלח של המנה והלימון הפרסי מעניק חמצמצות במקום מיץ לימון

1,165 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
סלט פאקוס, אבוקדו, קיווי, ג'מיד ולימון פרסי של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני.
סלט פאקוס, אבוקדו, קיווי, ג'מיד ולימון פרסי של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני.

מנת הפתיחה בתפריט של פריזם היא תמיד מנה צמחונית שכוללת את הירוקים העונתיים. כאן עשיתי לה התאמה לארץ ושילבתי פקוס, אבוקדו וקיווי, שנמצאים בקיץ בשיאם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים פרוסות ורצועות פאקוסים בקערה, מערבבים עם שמן זית ומלח ומשהים 10 דקות.

2

חותכים 1 אבוקדו ל־8 פלחים (לא קולפים) ומשחימים את הפלחים מכל הצדדים מעל גריל פחמים או בעזרת ברנר. נפטרים מהקליפה ושומרים בצד להגשה.

3

חוצים את 2 האבוקדואים הנותרים, מחלצים את הבשר בעזרת כף ומעבירים לקערה.

4

טוחנים בבלנדר את בשר האבוקדואים הלא חרוכים עם יתר החומרים למעט הקרם פרש למחית חלקה. מעבירים לקערה ומקפלים פנימה את הקרם פרש.

5

מניחים בצלחת הגשה פאקוס, אבוקדו חרוך, קרם אבוקדו וקרם פרש וקוביות קיווי. מפזרים מעל ג'מיד, מגררים קליפת לימון פרסי ומגישים מיד.