מתכון

עוגת שזיפים ושקדים עם פירורי עוגיות

אפשר להכין את העוגה הזו עם תפוחים, אגסים, אפרסקים, פירות יער או כל פרי מוצק אחר

12,759 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
עוגת שזיפים ושקדים עם פירורי עוגיות
עוגת שזיפים ושקדים עם פירורי עוגיות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

למלית

לבצק

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מביאים את כל החומרים לבעבוע בסיר ומבשלים על להבה נמוכה ללא מכסה עד לקבלת ריבה דלילה (40-30 דקות). מצננים.

2

מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.

מכינים את הבצק

3

טוחנים שקדים ועוגיות לפירורים דקים במעבד מזון ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים תערובת לעוגת וניל ומערבבים.

4

טוחנים סוכר עם מקל וניל ומעבירים לקערת מיקסר. מוסיפים חמאה וביצים ומקציפים 3 דקות לקרם תפוח ואחיד. מוסיפים את תערובת השקדים והעוגיות ומערבלים רק עד שהבלילה אחידה.

מרכיבים ואופים

5

משטחים 2/3 מהבצק בתבנית. מניחים את הפירות מהריבה בעזרת כף מחוררת (שומרים את הסירופ לזיגוג).

6

מעבירים את יתרת הבצק לשקית זילוף ומזלפים מעל דוגמת שתי וערב.

7

אופים 40 דקות עד הזהבה. מנתקים את העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין, מברישים בסירופ מהריבה ומצננים.