כל מה שחם

חדשות האוכל: 8 דברים לעשות השבוע

דריה | צילום: אוהד קב
דריה | צילום: אוהד קב

הפנינג ירושלמי קיצי, קינוחי בוטיק ללא גלוטן ומסעדה כשרה חדשה ומבטיחה מול הים. כל מה שטעים השבוע

11 ביולי 2021

1. לבדוק את מסעדת השף הכשרה החדשה

הלל תווקולי, השף המוערך של מסעדת אנימאר, משיק בימים אלה את דריה – מסעדה כשרה במלון הילטון. לדברי תווקולי, התפריט של דריה הוא "בהשראת דרך המשי שפוגשת את הים התיכון". אפשר למצוא בו מנות כמו קבב טלה עטוף בפיתה מהסאג' עם ויניגרט חציל קלוי וחלב שקדים, סבזי ושמן צ'ילי או בר ים סוג'וק בגריל עם לחוח כורכום, עגבניות צלויות, ג'עלה, וויניגרט צ'ילי ליים. כל זה קורה, כמו במסעדת האם שלו, אל מול הים – שזו כבר התחלה טובה.

מתי: ראשון-חמישי, 18:30-23:30

איפה: דריה

מנות שף כשרות מסעדת דריה החדשה של תווקולי. צילום: אוהד קב
מנות שף כשרות מסעדת דריה החדשה של תווקולי. צילום: אוהד קב

2. לנשנש ממיטב המנות הירושלמיות

היריד הקולינרי הירושלמי "אוטואוכל" חוזר לאחר הפסקה של שנת מגיפה. בכל יום שלישי, רביעי, וחמישי לאורך הקיץ יתמקמו בגיא בן הינום שבעיר שבע משאיות אוכל. בכל שבוע יאיישו אותן שפים אחרים וצוותים של מסעדות אחרות – כולם מירושלים, כמובן. השבוע, למשל, אפשר יהיה למצוא את הפודטראקס של GG קובלה מבית מחניודה. בשבועות הבאים יתארחו שם מסעדות כמו רחל בשדרה, דוויני, אדום וצ'אקרה. כל אחת מהן תבנה תפריט שמבוסס על מנות קטנות שמותאמות לאכילה זריזה ביריד. לצד כל אלה יהפוך המתחם להפנינג אחד גדול שיכלול הצגות וסדנאות לילדים, יריד מוצרים שימכור את מיטב התוצרת הירושלמית, סדנאות שף והופעות מוזיקליות משתנות.

מתי: כל שלישי, רביעי וחמישי מ-18:00

איפה: מתחם גיא בן הינום ליד העיר העתיקה, ירושלים

מנות שף במחירים זולים פסטיבל אוטואוכל בירושלים. צילום: נועם רומנו
מנות שף במחירים זולים פסטיבל אוטואוכל בירושלים. צילום: נועם רומנו

3. לחקור תרבויות קולינריות על שפת הכנרת

בית המלון מגדלה שעל שפת הכנרת משיק שיתוף פעולה עם המיזם הקולינרי "סיר לסלאם" של ד"ר מוזנא בשארה ודפי קרמר. השתיים, שחוקרות כבר שנים את הנרטיב הקולינרי של העולמות משהם הן באו, מנסות לחבר בין התרבויות באמצעות האוכל שהן מבשלות, מפגשים ושיחות. בימים שלישי-חמישי הקרובים יתארחו השתיים אצל שף המלון מוטי אזולאי, יבשלו איתו לאורחים, יקיימו סדנת בישול שבה ילמדו להכין מאכלים מסורתיים – מעלי גפן פלסטיניים ועוד מאפים הונגריים. עוד יתקיימו במסגרת הימים סדנת טעימות יין והרצאה אודות שמן זית של אילה נוי מאיר מ"ריש לקיש" החל מ-3,990 שקלים לזוג לשני לילות + השתתפות בכל הפעילויות).

מתי: 13-15 ביולי

איפה: מלון מגדלה טבריה

חוקרות את העולמות דפי קרמר וד"ר מוזנא בשארה מ"סיר לסלאם". צילום: שירן כהן שי
חוקרות את העולמות דפי קרמר וד"ר מוזנא בשארה מ"סיר לסלאם". צילום: שירן כהן שי

 

4. לשתות יין בבר הלוהט החדש

פליקס, בר היין החדש של קבוצת הבלבוי, ייפתח להרצה ביום שלישי הקרוב בחלל שבו שכנה עד לא מזמן מסעדת הוטל דה-ויל. על תפריט האלכוהול אחראים השותפים אריאל לייזגולד ואבירן אבידן, שמוכרים בעיקר הודות לשליטתם בקוקטיילים, וזו ההזדמנות שלהם להוכיח שהם יודעים לעשות שמח גם על טהרת היין (וכמה קוקטיילים בודדים בתפריט. כי חייבים). השאיפה, כך מסביר לייזגולד, היא להיות כמה שפחות פלצנים (כמו שרבים אוהבים להיות כשזה מגיע ליין), ויש גם הנחות במחיר כשמגיעים לבקבוק השני והשלישי. לצד הדרינקים יש כמובן גם נשנושים כמו גבינות שוות. כי בכל זאת, יין.

מתי: שלישי עד שבת מהשעה 17:00

איפה: פליקס

זה הדיבור עכשיו בר היין פליקס . צילום אנטולי מיכאלו
זה הדיבור עכשיו בר היין פליקס . צילום אנטולי מיכאלו

 

5. לזלול קינוחים מושקעים ללא גלוטן

הקונדיטורית עמית ברקת, מ"עמית ברקת פטיסרי" – קונדיטוריית הבוטיק נטולת הגלוטן בירושלים, מגיעה לעיר הגדולה ופותחת פופ אפ בשרונה מרקט. ברקת, בתו של חבר הכנסת וראש עיריית ירושלים לשעבר ניר ברקת, למדה את רזי האפייה ללא גלוטן מאמה הצליאקית. בהמשך הלכה ללמוד ב"קורדון בלו" בצרפת, ולפני כשנה פתחה מקום משלה שבו היא מייצרת, באמצעות חומרי גלם משובחים מכל העולם, קינוחים נטולי גלוטן שגם כאלה שאין להם כל בעיה עם קמח יתענגו עליהם. בפופ אפ היא תציע קינוחים בהשראה פריזאית, כמו מקרונים בטעמים שונים, טארט לימון, גאטו שוקולד, פרלינים ועוגיות אישיות. והכל, כמובן, ללא טיפה אחת של קמח.

מתי: ראשון-חמישי, 10:00-22:00, שישי, 9:00-16:00. עד סוף ספטמבר

ללא טיפה אחת של קמח פופ-אפ קינוחים של עמית ברקת בשרונה מרקט. צילום: גיל אבירם

6. לאכול בתל אביב ולהרגיש בחיפה

חמארת השף החיפאית תלפיות יורדת לערב אחד מהכרמל ומגיעה לשוק הפשפשים להתארח במסעדת אונזה. זה קורה במסגרת פרויקט מיוחד שבו יארחו במסעדה, שממוקמת בשוק הפשפשים היפואי, מסעדות משווקים אחרים ברחבי הארץ. הראשון, כאמור, יהיה השף אילן פירון מתלפיות ששוכנת בשוק תלפיות החיפאי. פירון שיביא איתו העירה את חומרי הגלם החיפאיים בהם הוא משתמש במסעדה שלו בשוטף איתו יבנה תפריט מיוחד בהשראת שני השווקים. בין המנות שיוגשו: שרימפס קוסא מחשי, סשימי דג ים על גספצ'ו אבטיח, סלט קלמארי תירס עם קרם שמנת חמוצה ופלפלים מותססים ועוד.

מתי: שני, 12.7, מ-18:30

איפה: אונזה

שוק תלפיות בשוק הפשפשים סשימי אבטיח של "תלפיות". צילום: יח"צ
שוק תלפיות בשוק הפשפשים סשימי אבטיח של "תלפיות". צילום: יח"צ

 

7. להזמין הביתה בנטו בוקס

ילדים יפניים לא לוקחים לביה"ס קופסת אוכל – הם לוקחים בנטו בוקס. המסורת היפנית העתיקה ניסתה כבר לתפוס בארץ בכמה הזדמנויות, ללא הצלחה מרובה מדי. עכשיו היא מגיעה ל-TYO, בתקווה שהפעם היא כאן כדי להישאר. מסעדת היוקרה האסייתית מנווה צדק מציעה בנטו בוקס במשלוחים בלבד (כי מי צריך לאכול מקופסה כשאתה יושב במסעדה, בעצם). היא מחולקת לשישה תאים שבכל אחד מהם מנה אחרת שעשויה בטכניקה אחרת מהמטבח היפני – אידוי, בישול, צלייה וכו'. יחד יוצרות המנות ארוחה שלמה ליחיד בשלוש ווראיציות שונות: בנטו בוקס קלאסי, בנטו בוקס צמחוני ובנטו בוקס פרימיום.

מתי: כל יום, 12:00-24:00

איפה: TYO

עד הבית בנטו בוקס של TYO. צילום: אנטולי מיכאלו
עד הבית בנטו בוקס של TYO. צילום: אנטולי מיכאלו

 

8. להמתיק את היום בפסטיבל מושחת

פסטיבל המתוקים "Sweeties" יתקיים השבוע זו הפעם הרביעית בקניון שרונים. הפסטיבל, שמוגדר ככזה שמתמקד הפעם ב"חטאים מתוקים" (כאילו יש מתוקים שאינם חטאים. טוב נו, אולי תפוח). יארח את מיטב השפים, הקונדיטורים והבלוגרים שיכינו שלל הפתעות מתוקות, מושקעות ומושחתות. מי יהיה שם? השף ישראל אהרוני בשיתוף עם השף-גליסייר שטפן מאכר יציעו גלידות בטעמים מיוחדים כמו קרמל מלוח מיסו וגם פנקייקים שונים. זוכה העונה השנייה של "בייק אוף", תומר אומנסקי, יציע מקינוחיו המיוחדים, רשת מייזון קייזר תציע שלל מקינוחיה שכבר הפכו איקוניים כמו טארטלטים ואקלרים ועוד ועוד ועוד.

מתי: 13-16.7, שלישי-חמישי, 17:00-23:00, שישי, 9:00-15:00

 

היזהרו מהרעלת סוכר קינוחים של תומר אונמנסקי בפסטיבל Sweeties . צילום: אנטולי מיכאלו
היזהרו מהרעלת סוכר קינוחים של תומר אונמנסקי בפסטיבל Sweeties . צילום: אנטולי מיכאלו