ארוחת חורף עם חברים. צילום: נועם פריסמן
ארוחת חורף עם חברים. צילום: נועם פריסמן

בפעם הבאה שתשמעו על סופ"ש גשום שמתקרב, תזמינו את החברים אליכם לארוחה מנחמת וחורפית, שתספק לכם בילוי חמים במיוחד. הנה כל הטיפים, המתכונים והדברים שאתם צריכים לדעת לפני

12 בדצמבר 2021

חורף אמיתי, כזה שהגשם יורד בו בלי הפסקה ועושה חשק לצלות ערמונים באש (לו רק הייתה לנו אח בבית) מגיע לארץ לימים ספורים בלבד בשנה, ולכן חובה עלינו לנצל כל אחד מהם בקפידה. חבל לבזבז אותם על נטפליקס וכביסות – חורף אמיתי צריך לחגוג. איך? מזמינים כמה חברים ושכנים לארוחה חורפית שכל כולה זלילה מנחמת ונמרחת בקלות לחצי יום של בילוי משותף. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת כדי להבטיח בילוי שיחמם את הלב.

רוצים ליהנות ממחירים מיוחדים על המוצרים שבכתבה? היכנסו עכשיו לאתר המחלבה מבית יצחק

רגע לפני

הדבר הכי חשוב בארוחה חורפית, הוא להגיש אותה חמה. החלק הזה אמנם טכני ומבאס, אבל חשוב לוודא שאתם מתכננים נכון את השימוש במכשירי המטבח השונים – אם יש מנה אחת שתופסת את התנור, האחרות יצטרכו להתחמם על הכיריים. מומלץ לשריין את התנור, שהוא נדל"ן יקר במיוחד, עבור המנות העיקריות והמרכזיות בסעודה. בנוסף, אפשר להצטייד בפלטת חימום שתעזור בשמירה על חום המנות. אם האורחים מגיעים בידיים מלאות, בררו מה הם מביאים עמם, כדי שתוכלו להכניס גם את המנות שלהם למערך החימומים.

ואל תדאגו – זה בסדר להגיש גם חלק מהמנות בטמפרטורת החדר ואפילו לשלב סלט (אבל כזה מלא בהפתעות, כמו סלט ירוק עם פירות וחלומי) – אנחנו בכל זאת בישראל, וגם הימים הכי קרים שלנו דורשים זריקת רענון בין המנות. ובכלל, חשוב שלא תוותרו על סלט גדול או שילוב אחר של ירקות טריים בארוחה, מהסיבה הפשוטה שהם מלאים בוויטמינים ומינרלים שבחורף אנחנו מרגישים בחסרונם יותר מאשר בקיץ. מארח טוב הוא מארח שדואג לאורחים שלו, לא? 

זה תמיד מזג אוויר לסלט סלט עלים, תאנים וגבינת חלומי צלוייה של שף עידן רובין. צילום: נעם פריסמן סטיילינג: ענת לובל
זה תמיד מזג אוויר לסלט סלט עלים, תאנים וגבינת חלומי צלוייה של שף עידן רובין. צילום: נעם פריסמן סטיילינג: ענת לובל

שתייה חמה

שתייה חמה תעזור לאצבעות של הבאים מבחוץ להפשיר. אבל הקפה, התה והשוקו יחכו לסוף הארוחה – השלוק הראשון הוא הזמן לחלום בגדול: דמיינו את אירופה, שווקי כריסמס, סיר יין חם ומתובל ומצקת שמוזגת אותו. חורפי? בטח חורפי. ובכלל, כל משקה יתקבל בזרועות פתוחות וחיוך רחב אם תשלבו בו כמה טיפות של אלכוהול – סיידר אלכוהולי, שוקו עם ברנדי או אפילו תה עם ליקר (כמובן, רק עבור האורחים שעברו את גיל שמונה עשרה. כל היתר ייאלצו להסתפק בשוקו עם מרשמלו וקצפת. ליבי-ליבי). 

מתיישבים לאכול

מובן מאליו שנצטרך להתחיל סעודה כזו עם מרק מהביל, וזו ההזדמנות לפתוח את הביס הראשון בארוחה עם מרק שובר שגרה, למשל מרק חצילים ויוגורט כבשים עם גבינת חלומי צלויה. המרק הזה תפור בול על החורף-לייט הישראלי, כיוון שהטעמים המעושנים-חמצמצים שלו נותנים למרק איזו קלילות כיפית.
אחרי שהקערות התרוקנו, אפשר להתקדם לפחמימות – חברותינו הטובות ביותר בחורף (ובכל עונה, אם נודה על האמת). הפחמימות יכולות להיות בצורת מנה המוגשת למרכז השולחן כמו שבלולי שמרים או קובנה ממולאת בגאודה כמון וזיתים, או בצורה אישית כמו חצ'פורי גבינות או סמבוסק פסטו וגאודה.

פחמימות הן חברות אמת סמבוסק פסטו וגאודה של קרן אגם, המחלבה מבית יצחק. צילום: נעם פריסמן סטיילינג: ענת לבל
פחמימות הן חברות אמת סמבוסק פסטו וגאודה של קרן אגם, המחלבה מבית יצחק. צילום: נעם פריסמן סטיילינג: ענת לבל

ובואו נדבר רגע על גבינות: אחד הדברים הכי מפנקים בחורף הוא מנות של גבינות נמסות ומבעבעות. אפשר לחזור לניינטיז עם ערב פונדו (היי, אם יש סיינפלד וחברים בנטפליקס, אז למה לא?), ואפשר ללכת על מנות מעודנות יותר כמו מוסקה זקיני וגבינת גאודה מעושנת, שמכינים בקלות ומשגרים לתנור, לזניות אישיות שמוגשות במחבתות לוהטות או מק אנד צ'יז דלעת קרמי ומושחת, כזה שכנראה לא תכינו בקיץ.

לפני שייגמר

החורף מביא עמו חומרי גלם עונתיים שחבל לא לנצל. אנחנו לא מדברים רק על קרמבו, אלא גם על תותים, פירות הדר, ארטישוק, אבוקדו, ירקות שורש ופטריות. שווה לתכנן מנות שמעמידות את חומרי הגלם הללו במרכז, למשל פטריות ממולאות בגבינות או ארנצ'יני פטריות; טבולה כרובית או פסטה שחוגגת את הכרוביות הטריות של החורף; או מאפה ירקות כתומים. גם תבלינים מחממים כמו קינמון, ג'ינג'ר וציפורן יתנו למנות שלכם ווייב חורפי.

מה לגבי קינוח?

בגזרת המתוקים, החורף הוא חגיגה של ממש. הפינוק הכי נחשק הוא מאפה חם במרקם רך ומלטף, במיוחד אם הוא מתוק. גם כאן, כדאי לנצל את כוכבי העונה, למשל בכנאפה תותים וגבינת חלומי או עוגת גבינה ויוגורט עם אגסים ביין ותבלינים, או ללכת לפרטנרית האולטימטיבית של התה – בסבוסה, שכאן מקבלת תוספת יוגורט לעסיסיות ובושם ורדים.

נותנים לחומרי הגלם העונתיים לככב כנאפה תותים וחלומי של קינן בסל, המחלבה מבית יצחק. צילום: נועם פריסמן, סגנון: ענת לובל
נותנים לחומרי הגלם העונתיים לככב כנאפה תותים וחלומי של קינן בסל, המחלבה מבית יצחק. צילום: נועם פריסמן, סגנון: ענת לובל

אחרי אירוע כזה, ברגע שהחברים יצאו מהדלת (ואחרי כל הנקיונות), אתם עשויים לחוש צביטה קלה בלב על שאנחנו לא חיים במדינה חורפית ומושלגת, בעקבות הידיעה שהאירוע הזה ישאר כמעט בגדר חד-שנתי. אבל זה חלק ממה שהופך אותו לתענוג המבורך הזה. 

 

גבינות איכותיות, מוצרי מעדנייה ואפילו כלי הגשה חגיגיים אפשר להשיג בחנות המקוונת של המחלבה מבית יצחק