השיבה למטבח

המטבח של רותי רוסו

בספרה החדש "המטבח של רותי רוסו" מפתה אותנו רוסו לחזור למטבח בעזרת מתכונים מגרים ונגישים שיחד יוצרים את הפסיפס של המטבח הישראלי
ספטמבר 2019

בשנים האחרונות חוקרת השפית ועיתונאית האוכל רותי רוסו את הבחירות הקולינריות שאנחנו עושים ועוסקת בנושאים של אוכל וזהות בארץ ובעולם. בספרה החדש והמרהיב שיוצא לאור בימים אלו לאחר שעבדה עליו במשך עשור, היא מנסה לסייע לנו לחזור ולבחור בבישול אוכל אמיתי במטבח הביתי למרות אילוצי החיים המודרניים, לשם כך היא אצרה שלל מתכונים שצברה ופיתחה במשך השנים. רפרטואר המטבח הישראלי מוגש כאן מכמה זוויות ומבחר המתכונים משקף את הוורסטיליות הרחבה הקיימת היום בטעם שלנו. היא מציעה מתכונים מזמינים לארוחות בוקר ישראליות כמו שקשוקה ומסבחה, מדריכים מפורטים להכנת מנות שבת כל ישראליות כמו חמין או חלה, מנות ממטבחים עדתיים כמו מרק תימני, קניידלך או סופריטו, ויש ייצוג גם למטבחי העולם עם תירס הוואנה וקלאפוטי צרפתי, תוך שהיא גם שוזרת סיפורים מהבית ומהמטבח האישי שלה. הצילומים מרהיבים והמתכונים נגישים ובעיקר מעוררי תיאבון.

סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר
סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר

סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי

5 דירוגים
שם כללי למנות פועלים בטיגון עדין וממושך המעמיק את הטעם. כל מרכיב עובר צלייה בנפרד ובסוף כולם מאחדים כוחות למתכון המלא