מתכון

סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי

שם כללי למנות פועלים בטיגון עדין וממושך המעמיק את הטעם. כל מרכיב עובר צלייה בנפרד ובסוף כולם מאחדים כוחות

41,944 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר
סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר

הם מגירים פנימה את הקרמל ואת זיכרונות הצלייה שלהם, ולאחר מכן סופגים ונהנים מהעושר המשותף.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקבב

לסופריטו

אופן ההכנה

1

מערבבים ביחד את כל חומרי הקבב ומכדררים לקבבים קטנים.

2

מחממים בסיר רחב שמן זית בעומק 3 מ"מ וצולים בו את הבצל מכל הצדדים. מוציאים את הבצל, מוסיפים עוד קצת שמן זית וצולים את הארטישוק הירושלמי מכל הצדדים. מוציאים את הארטישוק, מוסיפים שמן זית וצולים את פרוסות תפוחי האדמה משני הצדדים עד שהן זהובות מאוד. מוציאים.

3

מכניסים למחבת את הקבבים וצולים אותם היטב בחום גבוה. כשכולם צלויים (אפשר בכמה נאגלות) מחזירים את כל הקבבים למחבת ומוסיפים את יתר החומרים, כולל הירקות הצלויים. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מבשלים בסיר מכוסה חלקית (אפשר לכסות בנייר אפייה חתוך לעיגול בקוטר הסיר) על אש קטנה עד שכל המים מתאדים.

מתוך הספר החדש: המטבח של רותי רוסו – ספר המתכונים שכל בית צריך. צילום: זוהר רון. סגנון: עמית פרבר. הוצאת גורדון ספרים. 230 עמ'. 138 ש"ח

המטבח של רותי רוסו. עטיפה ועיצוב: טל בוניאל
המטבח של רותי רוסו. עטיפה ועיצוב: טל בוניאל