שווה נסיעה

המסעדות המומלצות בצפון

מאוכל גלילי אותנטי ועד ארוחה שתדבר לכל בני המשפחה - בדרך לנחל עוצרים לאכול
רוטנברג. צילום: אפיק גבאי
רוטנברג. צילום: אפיק גבאי
ינואר 2019

נוסעים לצפון ושוברים את הראש איפה לאכול? הגעתם למקום הנכון. לפניכם המסעדות ששוות נסיעה ועצירה באזור הגליל העליון, הגליל המערבי, בדרך לקטיף או לשלג ברמת הגולן ואזור סובב כנרת. יש כאן מסעדות שף, מקומות רומנטיים, אופציות שוות לכל המשפחה ואוכל ערבי-גלילי אותנטי.

מסעדת ראי בכפר ראמה. צילום: גלעד הר שלג
מסעדת ראי בכפר ראמה. צילום: גלעד הר שלג

ראי RAI

מסעדה בלקנית-גלילית-מקומית בכפר ראמה. על התפריט השף מוראד שיבאן, שמציע מנות מסורתיות מבולגריה, יוון, והמטבח הערבי המקומי. למסעדה חצר גדולה ונעימה והיא מגישה ארוחות בוקר, צהריים וערב. במרתף המסעדה יקב המייצר יין מזני ענבים מסוג קברנה, מרלו ופטי ורדו, שנבצרו בכרם במטולה. ראו מסעדה
אסף גרניט (צילום: יח"צ)
אסף גרניט (צילום: יח"צ)

לוטה LOTTE

שדרות אליעזר קפלן 1, טבריה
מסעדת השף הכשרה של אסף גרניט וקבוצת מחניודה, הממוקמת במלון גלי כנרת המחודש בטבריה. על תפעול המקום אמון גרניט לצד השפים אליעד דנון ("משחקי השף") ודן יושע (השף בפועל של מסעדת שבור בפריז, שזכתה השנה בכוכב מישלן). לקראת פתיחתה ביצעו גרניט וצוותו מחקר מעמיק על ההיסטוריה והתרבות של האוכל הטברייני, מה שבא לידי ביטוי בתפריט עם השפעות ירושלמיות ובינלאומיות. בין המנות: סרדין כנרת עם סלט טורקי, קרעי לחם מחמצת, איולי לימון כבוש ושמן שמיר או נתח טומהוק מחוות בקר גלילית עם מקלובה, חסה הידרופונית, זעתר גלילי, לימונים וצ'ילי ירוק. ראו מסעדה
מסעדת סמא. צילום: אפיק גבאי
מסעדת סמא. צילום: אפיק גבאי

سَمَا -סַמַא

בר אוכל חדש נפתח בלב העיר העתיקה בעכו ע"י שף חמודי עוקלה. הבר, שמשקיף על סמטאות העיר והנמל ממוקם על גג בניין ומציע תפריט שנשען על הדגה היומית שמגיעה לנמל העיר. בנוסף, תמצאו במקום מנות ערביות בגרסאות עכשוויות. ראו מסעדה
Aleta - אלטה. צילום: אנטולי מיכאלו
Aleta - אלטה. צילום: אנטולי מיכאלו

אלטה - Aleta

צומת מושבת כנרת - חוף שלדג
Aleta (סנפיר, בספרדית) היא מסעדת דגים ופירות ים השוכנת בחופה של הכנרת ושייכת לאחים נדב ונאור דיין, הבעלים של מסעדת על הנהר. התפריט משתנה בהתאם לעונה ומבוסס על דגת הים התיכון וכן על תוצרתם של חקלאי ויצרני האזור. בין המנות, שחלקן עוברות דרך גריל פחם או מעשנה, אפשר למצוא סלט קלמרי ובצל מדורה; סיגר דג ים לצד לימון כבוש ואריסה; קוקי סן ז'אק עם קרם שורשים; פסטה עם פירות ים או שיפוד שרימפס בגריל. ראו מסעדה
שירות רועים. צילום: אנטולי מכיאלו
שירות רועים. צילום: אנטולי מכיאלו

שירת רועים

מחלבת שירת רועים הינה מחלבת בוטיק המייצרת גבינות מחלב צאן. הגבנית מיכל מור מלמד מייצרת כאן גבינות קשות, חצי קשות, חצי רכות ורכות, בשיטות מסורתיות. בצמוד למחלבה הוקם "בית לגבינות" – מקום שמספק חוויה שלמה למבקר המתעניין בגבינות ארטיזנליות. ניתן לצפות בו בתהליכי הייצור וההבשלה, לשמוע את הסיפור ולצפות בסרטון המחלבה וכן להשתתף באירועים ובסדנאות ולטעום מגבינות המחלבה. ראו מסעדה
אלטו. צילום: עדי מזן
אלטו. צילום: עדי מזן

אלטו

קיבוץ שמרת
מחלבת אלטו שבקיבוץ שמרת היא תוצר של שלושה דורות למלאכת הגיבון והיצירה. במחלבת הבוטיק מייצרים את הגבינות מחלב עיזים גלילי בשיטות עבודה מסורתיות. בבית הקפה שבמקום מוגש תפריט חלבי הכולל ארוחות בוקר וצהריים ללקוחות פרטיים ולקבוצות. במעדנייה אפשר למצוא מבחר יוגורטים, גבינות בשלות, גלידות, סלסלות פיקניק ועוד. ראו מסעדה
קפה רושקה. צילום: אנטולי מיכאלו
קפה רושקה. צילום: אנטולי מיכאלו

רושקה

בגלריית רהיטי נפחות פתחו יובל ומירה את רושקה - קפה וגלריה. הרהיטים בבית הקפה – הכיסאות, השולחנות ועד מחזיקי המפיות – כולם יצירותיו של יובל הנפח. מרפסת בית הקפה משקיפה על הר אדיר היפהפה, ואפשר לאכול בה בנינוחות מנות צמחוניות וטבעוניות, כולן פרי ידיה של מירה. ראו מסעדה
תושה בייקרי. צילום: שחף אברהם
תושה בייקרי. צילום: שחף אברהם

תושה בייקרי

חוף אכזיב , אכזיב
שחף אברהם ושף קונדיטור תומר סויסה הם חברים מהצפון שעבדו יחד. לאחר הרבה שנים של ניסיון החליטו השניים להגשים את חלומם המשותף ופתחו את תושה - קונדיטוריה ובית קפה. המקום מעוצב באקלקטיות נעימה, כולל בר המורכב מאופניים שהשניים פירקו ובנו מחדש. ראו מסעדה
מיטשוס. צילום: איתמר גרינברג
מיטשוס. צילום: איתמר גרינברג

מיטשוס קצרין

חצי שעת נסיעה מפרידה בין מסעדת מיטשוס בקצרין לאחותה בשדה אליעזר, אבל לא באמת משנה באיזו מהן בוחרים כי הבשר מגיע מאותה קצבייה. במיטשוס מתמחים בבשר משלב בחירת העגלים ברמת הגולן ועד שהסטייק מגיע לצלחת. בתפריט בולטים בעיקר נתחים לחלוקה למינימום זוג: פריים ריב ענק, פורטרהאוס אימתני והכי הכי: נתח מיטשוס 1.2 ק"ג. את כל הנתחים המוגשים במסעדה ניתן לקנות במעדנייה. ראו מסעדה
גליאנו. צילום: גלעד הר שלג
גליאנו. צילום: גלעד הר שלג

גליאנו

גליל העליון
מסעדת גליאנו בניצוחו של שף גיא בן שמחון מביאה את המטבח האיטלקי המודרני אל הגליל עם תפריט שמותאם לכל המשפחה. המסעדה, ששוכנת במתחם האוכל "אגמון מרקט" שבעמק החולה מציעה פסטות, פיצות, יין וקוקטיילים במחירים נגישים. ראו מסעדה
אגמון מרקט. צילום: רותן גולן
אגמון מרקט. צילום: רותן גולן

אגמון מרקט

בשוק האוכל המקורה "אגמון מרקט" תמצאו מגוון רחב של דוכני מזון, בתי קפה, מסעדות וחנויות שמציעות תוצרת גלילית כמו יין, שמן זית, ריבות, גבינות, שוקולד ומעדנים נוספים. תוכלו לאכול פה מנות בפיתה של שף אביב משה, גבינות בוטיק של מחלבת בת הרים, פיצות ופסטות של שף גיא בן שמחון (במסעדת גליאנו), שוקולד בוטיק של שולמן, המבורגרים ונקניקיות ועוד. ראו מסעדה
שלום עלחם. צילום: יח"צ
שלום עלחם. צילום: יח"צ

שלום עלחם

קיבוץ חולתה
מאפיית שלום עלחם שבקיבוץ חולתה מציעה לחמים טריים הנאפים מדי בוקר במקום - רובם לחמי מחמצת מחיטה מלאה (שיפון, כוסמין, קמחים עתיקים וגם קמח חיטה לבן בשביל הנשמה). המקום, בניצוחו של האופה עמית ברנע, מציע גם כריכים, מאפי בוקר, עוגות שמרים ועוגיות - הכל ללא חומרים משפרים או משמרים ובאווירה כפרית־קיבוצית רומנטית ותמימה. ראו מסעדה
אם תבקשו שיחברו לכם את השולחנות במרפסת תרגישו כמו במשתה בכפר איטלקי. צילום: 1910
אם תבקשו שיחברו לכם את השולחנות במרפסת תרגישו כמו במשתה בכפר איטלקי. צילום: 1910

1910

החצר הישנה בדגניה א' היא אחד המקומות הקסומים בצפון – מבנים עתיקים שמקיפים כר דשא ירוק ודקלים תמירים. 1910, מסעדה ים תיכונית-איטלקית שנושאת את שנת ייסוד המושבה, הוקמה על ידי עודד ובשמת שוורצברד. במרכז המטבח עומד טאבון גדול שממנו יוצאות פיצות פריכות ולוהטות עם בצק דק דק, פוקאצ'ות, סלטים על קו התפר שבין איטליה לגליל, ריזוטו, דגים ופירות ים, פסטה בעבודת יד, בשרים וקינוחים מושקעים. ראו מסעדה
פוקאצ'ה. צילום: מורן קורן
פוקאצ'ה. צילום: מורן קורן

פוקאצ'ה

מסעדת שף איטלקית־ים תיכונית שנוסדה בשנת 2004 על גדות הדן והחצבני וזוכה לביקורות טובות בזכות מנות נדיבות, ביצוע טוב ותמחור סביר: רוסטביף, קרפצ'יו, סלטים, בשר, דגים, פיצות, פסטות ומנות ללא גלוטן. ראו מסעדה
המבורגר פסטו אגוזים, בנג'ולינה. צילום: ענת קנור
המבורגר פסטו אגוזים, בנג'ולינה. צילום: ענת קנור

בנג'ולינה

מתחם נופית חרמון כביש 99 , קריית שמונה
כשבן וענת קנור נפגשו במטבח של הקופי בר בתל אביב נרקמה ביניהם זוגיות ויחד איתה נרקם חלום על מקום באזור שקט יותר בארץ. וכך, בנג'ולינה נפתחה בפברואר 2015 והיא מיישמת את המקצועיות והמיומנויות שבני הזוג רכשו ומחברת אותן לאוכל טוב עם ווייב רגוע. כדי שכולם יצאו מרוצים התפריט נחלק לשניים: קבוע ומתחלף. התפריט המתחלף רחב יותר ועושה שימוש בתוצרת עונתית. יש אופציות טבעוניות ומנות ללא גלוטן, ובאופן כללי המטבח שמח כשמתקילים אותו עם בקשות, רק תנסו. ראו מסעדה
מושבוצ. צילום: אסף רונן
מושבוצ. צילום: אסף רונן

מושבוצ

המסעדה, שמשקיפה על הכינרת, מתמקדת במטבח מודרני, מקומי ועונתי. התפריט אמנם משתנה בהתאם לעונה, אבל תמיד תוכלו למצוא כאן מנת בשר עסיסית, מבקר בגידול עצמי ברמת הגולן. הבשר מיושן במקום ומפוקח כדי להשיג השפעה מקסימלית על התוצר הסופי המוגש במסעדה או נמכר באטליז הצמוד. אל תפספסו את האסאדו עגלה מהעדר של משפחת שניידר. ראו מסעדה
מיטשוס. צילום: איתמר גרינברג
מיטשוס. צילום: איתמר גרינברג

מיטשוס שדה אליעזר

חצי שעת נסיעה מפרידה בין מסעדת מיטשוס בקצרין לאחותה בשדה אליעזר, אבל לא באמת משנה באיזו מהן בוחרים כי הבשר מגיע מאותה קצבייה. במיטשוס מתמחים בבשר משלב בחירת העגלים ברמת הגולן ועד שהסטייק מגיע לצלחת. בתפריט בולטים בעיקר נתחים לחלוקה למינימום זוג: פריים ריב ענק, פורטרהאוס אימתני והכי הכי: נתח מיטשוס 1.2 ק"ג. את כל הנתחים המוגשים במסעדה ניתן לקנות במעדנייה. ראו מסעדה
רוטנברג. צילום: אפיק גבאי
רוטנברג. צילום: אפיק גבאי

רוטנברג

המסעדה שבקיבוץ גשר יצרה לעצמה שם של מקום שמיועד לפודי שמתעניין בהיסטוריה של האוכל. שף יזהר סהר יוצר פה יחד עם זוגתו הילה מטבח עונתי שמחובר למקום - לאדמה, להיסטוריה ולתרבות שלו - ושמתבסס על תוצרת מקומית של חקלאי ויצרני האזור - משמן הזית עד הבשר. ראו מסעדה
עזבה. צילום: רן בירן
עזבה. צילום: רן בירן

עזבה

צומת ראמה מערב, בתחנת דלק , כפר ראמה
במטבח הערבי הביתי של חביב ומינרבה דאוד מתבשל אוכל אותנטי ומשובח בהשראת משפחתם מצידון. המנות במסעדה, הממוקמת בכפר ראמה שבגליל המערבי, מתבססות על חומרי גלם עונתיים ועל צמחי בר כמו עולש, חובזה ועכוב. ראו מסעדה
מיכאל - ביסטרו מקומי. צילום: בן יוסטר
מיכאל - ביסטרו מקומי. צילום: בן יוסטר

מיכאל - ביסטרו מקומי

אחרי שנים שבהן עבד במסעדות מובילות בתל אביב, שף מיכאל גרטופסקי (צ'יקטי, ביסטרו וניה) עבר לצפון כדי לבשל במושב לימן אוכל מקומי גלילי. הביסטרו הרומנטי עובד ארבעה ימים בשבוע ומספק חוויה כפרית - אסקפיסטית כהלכתה. ראו מסעדה