שווה נסיעה

המסעדות המומלצות בצפון

מאוכל גלילי אותנטי ועד ארוחה שתדבר לכל בני המשפחה - בדרך לנחל עוצרים לאכול
רוטנברג. צילום: אפיק גבאי
ינואר 2019

נוסעים לצפון ושוברים את הראש איפה לאכול? הגעתם למקום הנכון. לפניכם המסעדות ששוות נסיעה ועצירה באזור הגליל העליון, הגליל המערבי, בדרך לקטיף או לשלג ברמת הגולן ואזור סובב כנרת. יש כאן מסעדות שף, מקומות רומנטיים, אופציות שוות לכל המשפחה ואוכל ערבי-גלילי אותנטי.

חומוס במסעדת שראביכ. צילום: דניאל לילה
חומוס במסעדת שראביכ. צילום: דניאל לילה

שראביכ

מקום שהתחיל כסוד של פודיז והפך לקונצנזוס מקיר לקיר: כוך בחניון של בית פרטי שבו מנהל הבעלים, יעקוב חיאט, מערכת יחסים קרובה עם ירקות בלאדי, עשבי בר ושמן זית שמפיקים שכניו בכפר ראמה. התפריט הוא חגיגה לצמחונים וטבעונים, ולאוכלי הבשר מכין חייט קובה בורגול פריך במילוי בשר, עוף עם בצל וסומאק, קבב ועוד. ראו מסעדה
אם תבקשו שיחברו לכם את השולחנות במרפסת תרגישו כמו במשתה בכפר איטלקי. צילום: 1910
אם תבקשו שיחברו לכם את השולחנות במרפסת תרגישו כמו במשתה בכפר איטלקי. צילום: 1910

1910

החצר הישנה בדגניה א' היא אחד המקומות הקסומים בצפון – מבנים עתיקים שמקיפים כר דשא ירוק ודקלים תמירים. 1910, מסעדה ים תיכונית-איטלקית שנושאת את שנת ייסוד המושבה, הוקמה על ידי עודד ובשמת שוורצברד. במרכז המטבח עומד טאבון גדול שממנו יוצאות פיצות פריכות ולוהטות עם בצק דק דק, פוקאצ'ות, סלטים על קו התפר שבין איטליה לגליל, ריזוטו, דגים ופירות ים, פסטה בעבודת יד, בשרים וקינוחים מושקעים. ראו מסעדה

פוקאצ'ה

מסעדה איטלקית ים תיכונית קלילה ולא מתיימרת שמספקת את הסחורה לאנשים שמוצאים את עצמם רעבים בצפון. המסעדה הוקמה בשנת 2004 על גדות הדן והחצבני וזוכה לביקורות טובות בזכות מנות נדיבות, ביצוע טוב ותמחור סביר: רוסטביף, קרפצ'יו, סלטים, בשר, דגים, פיצות, פסטות ומנות ללא גלוטן. ראו מסעדה
מיטשוס. צילום: איתמר גרינברג
מיטשוס. צילום: איתמר גרינברג

מיטשוס שדה אליעזר

חצי שעת נסיעה מפרידה בין מסעדת מיטשוס בקצרין לאחותה בשדה אליעזר, אבל לא באמת משנה באיזו מהן בוחרים כי הבשר מגיע מאותה קצבייה. במיטשוס מתמחים בבשר משלב בחירת העגלים ברמת הגולן ועד שהסטייק מגיע לצלחת. בתפריט בולטים בעיקר נתחים לחלוקה למינימום זוג: פריים ריב ענק, פורטרהאוס אימתני והכי הכי: נתח מיטשוס 1.2 ק"ג. את כל הנתחים המוגשים במסעדה ניתן לקנות במעדנייה. ראו מסעדה
רוטנברג. צילום: אפיק גבאי
רוטנברג. צילום: אפיק גבאי

רוטנברג

המסעדה שבקיבוץ גשר יצרה לעצמה שם של מקום שמיועד לפודי שמתעניין בהיסטוריה של האוכל. שף יזהר סהר יוצר פה יחד עם זוגתו הילה מטבח עונתי שמחובר למקום - לאדמה, להיסטוריה ולתרבות שלו - ושמתבסס על תוצרת מקומית של חקלאי ויצרני האזור - משמן הזית עד הבשר. ראו מסעדה
עזבה. צילום: רן בירן
עזבה. צילום: רן בירן

עזבה

במטבח הערבי הביתי של חביב ומינרבה דאוד מתבשל אוכל אותנטי ומשובח בהשראת משפחתם מצידון. המנות במסעדה, הממוקמת בכפר ראמה שבגליל המערבי, מתבססות על חומרי גלם עונתיים ועל צמחי בר כמו עולש, חובזה ועכוב. ראו מסעדה
מיכאל - ביסטרו מקומי. צילום: בן יוסטר
מיכאל - ביסטרו מקומי. צילום: בן יוסטר

מיכאל - ביסטרו מקומי

אחרי שנים שבהן עבד במסעדות מובילות בתל אביב, שף מיכאל גרטופסקי (צ'יקטי, ביסטרו וניה) עבר לצפון כדי לבשל במושב לימן אוכל מקומי גלילי. הביסטרו הרומנטי עובד ארבעה ימים בשבוע ומספק חוויה כפרית - אסקפיסטית כהלכתה. ראו מסעדה