
שף־קונדיטור מיקי שמו – המוכר כבעלים של רשת קונדיטוריית שמו וכמגיש של תוכניות טלוויזיה בנושא אפייה – הוציא עד היום שלושה ספרים. בהתאם לרוח התקופה ולמגמות הבריאות, הטבעונות וצמצום צריכת הגלוטן שהן חלק בלתי נפרד מאורח החיים של כולנו, ספרו הרביעי מוקדש (כנרמז בשמו) לאפייה בריאה ומאוזנת יותר.
מלבד 100 מתכונים מופחתים בשומן, סוכר או קמח לבן, הספר עשיר במידע שימושי שעושה סדר במטבח כמו ציוד עבודה בסיסי ומומלץ וטיפים חשובים וקלים ליישום. הוא נפתח ב"מזווה האפייה הטובה" הכולל הסברים על מצרכים שונים ואופן השימוש בהם, החל מסוגים שונים של קמחים – קמח מלא, כוסמין ונטולי גלוטן – דרך סוגי ממתיקים בריאים יותר ומוצרי חלב ותחליפיהם וכלה בגרעינים, זרעים ושמנים. לספר חמישה פרקים: לחמים, עוגות, חטיפים מתוקים ומלוחים, טארטים, קישים ופאי וכן פרק המוקדש לגרסאות קלילות יותר (לעתים נטולות גלוטן) לקינוחים קלאסיים כמו היער השחור, טירמיסו, אקלר ובראוניז.
אפייה טובה עם מיקי שמו, הוצאה עצמית, 201 עמ', 149 ש"ח


עוגת בננות עם שברי שוקולד מריר

כדורי קוקוס ושוקולד מריר

בראוניז טבעוניים ללא אפייה עם זרעי צ'יה

עוגת שיש קוקוס, פרג ושוקולד
