אופה חיל

מתכונים מספרו החדש של מיקי שמו

איך הופכים קינוחים מפתים לבריאים יותר מבלי לוותר על הטעם? כל הסודות
ספטמבר 2019

שף־קונדיטור מיקי שמו – המוכר כבעלים של רשת קונדיטוריית שמו וכמגיש של תוכניות טלוויזיה בנושא אפייה – הוציא עד היום שלושה ספרים. בהתאם לרוח התקופה ולמגמות הבריאות, הטבעונות וצמצום צריכת הגלוטן שהן חלק בלתי נפרד מאורח החיים של כולנו, ספרו הרביעי מוקדש (כנרמז בשמו) לאפייה בריאה ומאוזנת יותר. 

מלבד 100 מתכונים מופחתים בשומן, סוכר או קמח לבן, הספר עשיר במידע שימושי שעושה סדר במטבח כמו ציוד עבודה בסיסי ומומלץ וטיפים חשובים וקלים ליישום. הוא נפתח ב"מזווה האפייה הטובה" הכולל הסברים על מצרכים שונים ואופן השימוש בהם, החל מסוגים שונים של קמחים – קמח מלא, כוסמין ונטולי גלוטן – דרך סוגי ממתיקים בריאים יותר ומוצרי חלב ותחליפיהם וכלה בגרעינים, זרעים ושמנים. לספר חמישה פרקים: לחמים, עוגות, חטיפים מתוקים ומלוחים, טארטים, קישים ופאי וכן פרק המוקדש לגרסאות קלילות יותר (לעתים נטולות גלוטן) לקינוחים קלאסיים כמו היער השחור, טירמיסו, אקלר ובראוניז. 

אפייה טובה עם מיקי שמו, הוצאה עצמית, 201 עמ', 149 ש"ח

עוגת בננות עם שברי שוקולד מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
עוגת בננות עם שברי שוקולד מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

עוגת בננות עם שברי שוקולד מריר

6 דירוגים
עוגת הבננות הזאת קרובה יותר ללחם בננות, אך עם כמה "פינוקים" בדמות קוקוס, שקדים טחונים, סירופ מייפל ושוקולד למתכון המלא
כדורי קוקוס ושוקולד מריר מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
כדורי קוקוס ושוקולד מריר מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

כדורי קוקוס ושוקולד מריר

1 דירוגים
כדורים מתערובת של קוקוס, שקדים טחונים ושוקולד, שהופכת אותם לממתק מושלם (גם) לפסח למתכון המלא
בראוניז טבעוניים ללא אפייה עם זרעי צ'יה מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
בראוניז טבעוניים ללא אפייה עם זרעי צ'יה מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

בראוניז טבעוניים ללא אפייה עם זרעי צ'יה

2 דירוגים
גרסה בריאה זו מבוססת על תמרים, אגוזים, שקדים ומעט קקאו. הטעם והמרקם שונים וכמובן, אך מוצלחים בזכות עצמם למתכון המלא
עוגת שיש קוקוס, פרג ושוקולד מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
עוגת שיש קוקוס, פרג ושוקולד מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

עוגת שיש קוקוס, פרג ושוקולד

4 דירוגים
בלילה המבוססת על קוקוס ופרג. את דוגמת השיש יוצרים בעזרת גנאש שוקולד המורכב ממעט שמן קוקוס ושוקולד מריר למתכון המלא
עוגת יוגורט עם קמח כוסמין, דובדבנים ופיסטוק מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
עוגת יוגורט עם קמח כוסמין, דובדבנים ופיסטוק מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

עוגת יוגורט עם קמח כוסמין, דובדבנים ופיסטוק

4 דירוגים
מחית פיסטוק צובעת את הבצק בגוון ירקרק עדין ודובדבני האמרנה המבושמים מנקדים אותה בעיגולים כהים ודרמטיים למתכון המלא