
ספר מתכונים באנגלית שמתמקד באוכל ישראלי ומיועד לקהל האמריקאי לא נשמע כמו דבר שיש לו פוטנציאל לחדש לנו – בשלנים ישראלים משופשפים. אבל איך נשמעת לכם הרשימה הבאה – והחלקית מאוד – של מתכונים מתוך הספר? בורשט דובדבנים וסלק; עראייס פטריות ברוטב יוגורט; סלט ביצים ועמבה בבייגל מצופה תבלינים מקומיים; תבשיל פריקי, ענבים צלוים ועשבים; פרגיות באריסה ודבש ועוד ועוד מתכונים מבריקים. רוב המתכונים הם של זוסמן – מתכונאית וכותבת אוכל מוערכת מניו יורק – וחלקם שייכים לשפים ובשלנים ישראליים.
הספר נולד אחרי שזוסמן עלתה ארצה בעקבות בחיר לבה והוא שיר אהבה למטבח הישראלי ולשוק הכרמל. המתכונים מלהטטים עם חומרי הגלם מקומיים ומאכלי דגל מוכרים וכוללים חידוש קטן או העמקה שמסייעת להכין אותם טוב יותר. הצילומים היפים של דן פרץ והסטיילינג המשובח של נורית קריב מריצים ישר למטבח.
Sababa: Fresh, Sunny Flavors From My Israeli Kitchen, Adeena Sussman, 368 עמ', הוצאת פינגווין, להשיג בסטימצקי ובחנויות ספרים מקוונות


פתיתים עם חצילים בטעם מעושן

בלונדיז טחינה נימוחים

חלת דבש ושמן זית

אורז משובץ בזרשק

בורקס בטטה וקשקבל במעטה פרמזן פריך
