מחממים תנורים

מאפים שווים לאירוח חג

מלזניה ופשטידה ועד בורקסים ומקלות גבינה - מכינים ארוחת שבועות
אפריל 2019

בדיוק כמו שעוגת הגבינה הפכה לחלק בלתי נפרד מחג השבועות כך גם המאפים, מתוקים ומלוחים כאחד. בין אם החלטתם להכין לזניה, מקלות גבינה, פשטידה, בורקס או שידוך בין ירקות לבצק עלים – אתם מקיימים את מצוות החג. אספנו עבורכם עשרות רבות של מתכוני מאפים חגיגיים משלל מטבחים – מאפים גיאורגיים, בלקניים, צרפתים ועוד. אז חממו תנור וצאו לדרך. לעוד מתכונים לשבועות >>

קיש פולנטה מתירס טרי של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
קיש פולנטה מתירס טרי של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

קיש פולנטה מתירס טרי

פולנטה מודולרית שיכולה להפוך לכמה מנות שונות. כאן הפכתי אותה לקיש שאפשר לאפות עם או בלי תחתית הבצק הפריך למתכון המלא
גלקטובוריקו עם מרקחת ענבים של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
גלקטובוריקו עם מרקחת ענבים של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

גלקטובוריקו עם מרקחת ענבים

5 דירוגים
קלאסיקה מהמטבח היווני הכוללת קרם חלב מתוק ורך מועשר בסולת שמתחבא בין שכבות של בצק פריך והכל ספוג במרקחת ענבים למתכון המלא
לחם קופים עם פירות יבשים ואגוזים של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
לחם קופים עם פירות יבשים ואגוזים של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

לחם קופים עם פירות יבשים ואגוזים

2 דירוגים
בצק בריוש חמאתי והרוטב בו מספיגים את המאפה לפני האפייה גם הוא מבוסס חמאה, מה שמעניק לו המון עסיסיות ורכות למתכון המלא
גאלט ענבים צלויים וגבינות של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
גאלט ענבים צלויים וגבינות של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

גאלט ענבים צלויים וגבינות

8 דירוגים
כאן הגאלט מורכב מבצק שקדים פריך, מלית גבינה עדינה וביכורי ענבים שחורים למתכון המלא
סמבוסק עיראקי במילוי גבינות מוגש עם סלט מרדומה של שף סהר רפאל. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור
סמבוסק עיראקי במילוי גבינות מוגש עם סלט מרדומה של שף סהר רפאל. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור

סמבוסק עיראקי במילוי גבינות מוגש עם סלט מרדומה

3 דירוגים
מאפה עיראקי מסורתי עם סלט טריפולטאי אסלי מבית היוצר של סהר רפאל למתכון המלא
עוגת קרפים מלוחה בקרם תרד ובטטות עם רוטב צ'דר של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
עוגת קרפים מלוחה בקרם תרד ובטטות עם רוטב צ'דר של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

עוגת קרפים מלוחה בקרם תרד ובטטות עם רוטב צ'דר

עוגת שכבות מלוחה מרשימה מאוד ובעלת טעמים עדינים: קרפים דקיקים וביניהם שכבות של קרם תרד וקרם בטטות לסירוגין למתכון המלא
לזניה עם בטטה ודלורית של השפים אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: בועז לביא. סטיילינג: עמית כגן
לזניה עם בטטה ודלורית של השפים אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: בועז לביא. סטיילינג: עמית כגן

לזניה עם בטטה ודלורית

3 דירוגים
המאכל האיטלקי האהוב שאומץ אצלנו לתפריט שבועות. השפים אמיר פורת ורוסלה יונה מגישים לזניה עם בטטה ודלורית למתכון המלא

בורקס קופים עם גבינות, מנגולד, זעתר ושומשום

חיבור בין בורקס למאפה תלישה שבוצעים עם הידיים למנות אישיות. מלית הגבינה כוללת זעתר שנותן למאפה טוויסט ישראלי למתכון המלא

מאפה חצילים עם זוקיני, עגבניות וגבינת עיזים

מיצי הירקות מתמזגים בצלייה עם גבינת העיזים וממלאים אותה טעמים, הגבינה מצידה נמסה לתוכם ומעניקה להם מרקם עשיר למתכון המלא

פיצטות גבינת עיזים וירקות

במקום רוטב עגבניות מורחים את הבצק בגבינת עיזים ומעליה זוקיני, בצל, פלפל או סלק ופרוסות של מה-עז צלויה למתכון המלא
טארט טאטן בצלים, שומר ופרמזן של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: רומן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
טארט טאטן בצלים, שומר ופרמזן של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: רומן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

טארט טאטן בצלים, שומר ופרמזן

2 דירוגים
השומר מוסיף למאפה ארומה אניסית נעימה. שילוב שני סוגי הקמחים מניב בצק פריך ונוח לעבודה והפרמזן מעשיר את טעמו למתכון המלא
ברד פודינג גבינות עם עגבניות שרי, זיתי קלמטה וקראמבל זעתר של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: רומן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
ברד פודינג גבינות עם עגבניות שרי, זיתי קלמטה וקראמבל זעתר של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: רומן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

ברד פודינג גבינות עם עגבניות וזיתים

מאפה מהיר שמתאים לבוקר שאחרי: אוספים לחם, ירקות וזנבות גבינה שנשארו מארוחת החג, מערבבים את הכל ושולחים לתנור למתכון המלא
מקלות פרמזן גאודה עם כוסברה ושום של השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן. צילום: יהונתן גיסלר. סטיילינג: נועה שביט
מקלות פרמזן גאודה עם כוסברה ושום של השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן. צילום: יהונתן גיסלר. סטיילינג: נועה שביט

מקלות פרמזן גאודה עם כוסברה ושום

השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן מעבירים טוויסט אוריינטלי על מאפי שבועות הקלאסיים למתכון המלא
לזניה חצילים ופרמזן ברוטב חריף של שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר. צילום: גל זהבי. סטיילינג: נעה קנריק
לזניה חצילים ופרמזן ברוטב חריף של שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר. צילום: גל זהבי. סטיילינג: נעה קנריק

לזניה חצילים ופרמזן ברוטב חריף

הסו שפים של מסעדת אריא אופים לזניה, מנה אידיאלית לאירוח, שדורשת מעט עבודה וסופחת אליה באהבה תיבול עז למתכון המלא
פוקצ'ה דקה ללא שמרים עם עגבניות ופרובולונה של פאולין שובל. צילום: מרי משקוץ
פוקצ'ה דקה ללא שמרים עם עגבניות ופרובולונה של פאולין שובל. צילום: מרי משקוץ

פוקצ'ה דקה ללא שמרים עם עגבניות ופרובולונה

2 דירוגים
פוקצ'ה לא שגרתית שמגיעה מאזור ליגוריה באיטליה. למעשה זו עוגה פריכה עם מילוי חם, שהבצק שלה מזכיר שטרודל למתכון המלא
גאלט בצק עלים עם כרשה וגבינת עיזים
. צילום: אפיק גבאי | סגנון: אוריה גבע
גאלט בצק עלים עם כרשה וגבינת עיזים . צילום: אפיק גבאי | סגנון: אוריה גבע

גאלט בצק עלים עם כרשה וגבינת עיזים

אם גאלט הוא מאפה קל יחסית להפקה, הגרסה הזאת היא ממש פיס אוף קייק — הטרחה הגדולה היא לזכור להפשיר מראש בצק עלים למתכון המלא