אולם מאפים מתוקים צריכים קצת יותר שומן גם כי הוא תורם לחוויה של עושר טעמים בפה וגם כדי שהמאפים יהיו עסיסיים ולא יתייבשו. כאן הוספתי לבצק שמן זית בכמות קטנה בלבד ולכן את המאפים המבוססים עליו כדאי לאכול ביום ההכנה או יום אחרי.
גיוון – בצק קקאו: כדי להפוך את הבצק לבצק קקאו שחום, ממירים 80 גרם מהקמח באבקת קקאו.
מה עושים עם בצק הפיצה? מתכונים מתוקים של ליאור משיח
לחמניות שבדיות במילוי פיסטוק ופטל
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להתפחה
אופן ההכנה
1
יוצקים מים לקערת מיקסר, מפוררים פנימה שמרים וטורפים קלות עד להמסה. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עם וו לישה 12–9 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
2
משמנים קערה בשמן זית ומעבירים אליה את הבצק. מושחים את פני הבצק בעוד קצת שמן זית ומכסים את הקערה בניילון. מתפיחים כחצי שעה.