מתכון

בצק פיצה בסיסי לקינוחים

בשונה מבצק שמרים לעוגות, בבצק פיצה קלאסי אין לרוב שומן

11,209 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
קלצונה במילוי בראוניז של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
קלצונה במילוי בראוניז של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

אולם מאפים מתוקים צריכים קצת יותר שומן גם כי הוא תורם לחוויה של עושר טעמים בפה וגם כדי שהמאפים יהיו עסיסיים ולא יתייבשו. כאן הוספתי לבצק שמן זית בכמות קטנה בלבד ולכן את המאפים המבוססים עליו כדאי לאכול ביום ההכנה או יום אחרי.

גיוון – בצק קקאו: כדי להפוך את הבצק לבצק קקאו שחום, ממירים 80 גרם מהקמח באבקת קקאו.

מה עושים עם בצק הפיצה? מתכונים מתוקים של ליאור משיח

לחמניות שוקולד 

סהרוני קקאו במילוי ריקוטה

פיצה מתוקה עם גבינה ואגסים

דונאטס אפויים

קלצונה במילוי בראוניז

לחמניות שבדיות במילוי פיסטוק ופטל 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להתפחה

אופן ההכנה

1

יוצקים מים לקערת מיקסר, מפוררים פנימה שמרים וטורפים קלות עד להמסה. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עם וו לישה 12–9 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.

2

משמנים קערה בשמן זית ומעבירים אליה את הבצק. מושחים את פני הבצק בעוד קצת שמן זית ומכסים את הקערה בניילון. מתפיחים כחצי שעה.