מתכון

גאלט ענבים צלויים וגבינות

כאן הגאלט מורכב מבצק שקדים פריך, מלית גבינה עדינה וביכורי ענבים שחורים

3,261 בשלנים התעניינו במתכון זה
גאלט ענבים צלויים וגבינות של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
גאלט ענבים צלויים וגבינות של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

גאלט (דיסקית בצרפתית) הוא השיטה הקדומה ביותר להכנת טארטים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פריך שקדים

למלית גבינה

לענבים

להגשה ( לא חובה)

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים קמח, שקדים טחונים, אבקת סוכר, מלח וחמאה במיקסר עם וו לישה רק עד לקבלת פירורים עדינים המזכירים קוסקוס.

2

מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים כדקה לבצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מכינים את מלית הגבינה

3

מערבבים סוכר וחמאה בקערה בעזרת כף עץ עד שהסוכר מתפזר באחידות והחמאה רכה מאוד. מוסיפים ריקוטה ומערבבים.

4

מוסיפים קליפת לימון, ביצה וקמח ומערבבים עד לאיחוד (לגבינת הריקוטה מרקם מחוספס ולכן התערובת אינה חלקה).

5

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

6

מחממים תנור ל־170 מעלות. מרדדים את הבצק ליריעה בעובי 3 מ"מ וקורצים ממנה עיגול בקוטר של 30 ס"מ (אפשר להשתמש בצלחת או במכסה של סיר כדי לסמן את הצורה).

7

מורחים את המלית על עיגול הבצק ומשאירים שוליים של 3־4 ס"מ נקיים. מקפלים את שולי הבצק על המלית בחופשיות.

8

אופים כ־15 דקות, מוציאים מהתנור, מניחים על הבצק ענבים, מושחים אותם בחמאה ומפזרים סוכר.

9

מחזירים לתנור ואופים לעוד 15־20 דקות עד שהענבים מתרככים והבצק מזהיב. מצננים ומגישים, אפשר לצד גבינת מסקרפונה.