גאלט (דיסקית בצרפתית) הוא השיטה הקדומה ביותר להכנת טארטים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק פריך שקדים
למלית גבינה
לענבים
להגשה ( לא חובה)
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
מערבלים קמח, שקדים טחונים, אבקת סוכר, מלח וחמאה במיקסר עם וו לישה רק עד לקבלת פירורים עדינים המזכירים קוסקוס.
2
מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים כדקה לבצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
מכינים את מלית הגבינה
3
מערבבים סוכר וחמאה בקערה בעזרת כף עץ עד שהסוכר מתפזר באחידות והחמאה רכה מאוד. מוסיפים ריקוטה ומערבבים.
4
מוסיפים קליפת לימון, ביצה וקמח ומערבבים עד לאיחוד (לגבינת הריקוטה מרקם מחוספס ולכן התערובת אינה חלקה).
5
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
6
מחממים תנור ל־170 מעלות. מרדדים את הבצק ליריעה בעובי 3 מ"מ וקורצים ממנה עיגול בקוטר של 30 ס"מ (אפשר להשתמש בצלחת או במכסה של סיר כדי לסמן את הצורה).
7
מורחים את המלית על עיגול הבצק ומשאירים שוליים של 3־4 ס"מ נקיים. מקפלים את שולי הבצק על המלית בחופשיות.
8
אופים כ־15 דקות, מוציאים מהתנור, מניחים על הבצק ענבים, מושחים אותם בחמאה ומפזרים סוכר.
9
מחזירים לתנור ואופים לעוד 15־20 דקות עד שהענבים מתרככים והבצק מזהיב. מצננים ומגישים, אפשר לצד גבינת מסקרפונה.