הכרשה והבצל נהיים ממש חמאתים, מה שמעדן את טעמיהם ומחבר אותם היטב לבשר הסרטנים המתקתק והעדין.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למטבל צזיקי קישואים
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת גדולה, יוצקים שמן זית ומאדים את הכרשה והבצלים על להבה נמוכה מאוד כ-3 שעות או עד שהם רכים מאוד ובמרקם חמאתי. מערבבים מדי פעם.
2
מסירים מהאש ומעבירים למסננת להגרת נוזלים למשך שעתיים-שלוש.
מכינים מטבל צזיקי
3
מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן ומטגנים קישואים כ-4 דקות עד שהם רכים. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי המטבל ומערבבים עד לקבלת תערובת במרקם סמיך.
4
מעבירים את הכרשה והבצל לקערה ומוסיפים גבינת קשקבל, פירורי לחם ובשר סרטנים. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
5
מחלקים את התערובת לכ-20 קציצות קטנות (כ-40-30 גרם כל קציצה) ופוחסים אותן מעט.
6
מחממים תנור ל- 180 מעלות. מסדרים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות מצד אחד בלבד.
7
מעבירים את הלביבות לסיר עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים כ-3-2 דקות מכל צד עד שהן זהובות.
מרכיבים את המנה
8
מסדרים 4 קציצות בכל צלחת הגשה ויוצקים 2 כפות של מטבל צזיקי. הקציצות והמטבל יישמרו עד יומיים במקרר.