מתכון

מרק אפונה עם חזה אווז

מרק אפונה בבישול מהיר ששומר על הצבע הירוק היפה של הקטנייה וגם על הטעמים הנפלאים שלה

9,699 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
מרק אפונה עם חזה אווז של שף איתן ונונו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
מרק אפונה עם חזה אווז של שף איתן ונונו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

מרק זה במיבטו כשהוא על בסיס ציר ירקות (אם אין, אפשר להחליף במים), כך תכינו ציר ירקות בקלות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל עד שהוא שקוף ורך. מוסיפים שום, אפונה, ציר ירקות, עשבי תיבול, מלח ופלפל ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים כ־15 דקות.

2

מצננים וטוחנים את המרק במעבד מזון. מוסיפים שמן זית בהדרגה תוך כדי הטחינה עד לקבלת מרקם אחיד.

3

מחממים מחבת ומניחים בה את חזה האווז כשהצד של העור כלפי מטה. מקטינים את האש וצולים כ־10 דקות עד השחמה. הופכים וצולים עוד כ־8 דקות עד השחמה. מצננים ופורסים לרצועות בעובי של 1/2 ס"מ.

4

מוזגים את המרק לקערות הגשה ומניחים פרוסות בשר בכל צלחת. מפזרים מעט פפריקה מעושנת.