מתכון

מרק ארטישוק ירושלמי ושורשים

את מרק העוף המסורתי יכול להחליף מרק צמחוני ואביבי המבוסס על ירקות שורש

63,138 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
מרק ארטישוק ירושלמי ושורשים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
מרק ארטישוק ירושלמי ושורשים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

המרק הטחון והבהיר הוא בעל טעמים חמאתיים, אפילו שאין בו חמאה או שמנת. קליפת גבינת הפרמזן היא הטריק של שפים לשדרוג המרקם: מכניסים אתה קליפה (גם חתיכה קטנה תספיק) לשקיק בד ומניחים במרק – היא מסמיכה ומעשירה את המרקם. צ'יפס השורשים מעניק את הפריכות למרק – מניחים אותו ממש רגע לפני ההגשה (אחרת הוא יתרכך) והוא יכול בקלות להחליף את שקדי המרק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק

לצ'יפס שורשים

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצלים, כרשות ושום על אש בינונית כ־5 דקות עד שהם מעלים ניחוח. מוסיפים ארטישוק ירושלמי, שורשי סלרי ושורשי פטרוזיליה ומבשלים כ־10 דקות.

2

מוסיפים יין לבן, מלח ים, תימין ומרווה ומבשלים כ־10 דקות.

3

מוסיפים ציר ירקות או מים ואת שקיק הבד עם קליפת הפרמזן, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כשעה. מערבבים מדי פעם.

4

מוציאים את קליפת הפרמזן וטוחנים את כל המרכיבים בבלנדר מוט או במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים מיץ לימון ומתקנים תיבול.

מכינים צ'יפס שורשים

5

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את פרוסות הירקות בכמה סבבים, 2־3 דקות עד שהן מזהיבות. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומתבלים במלח. מצננים.

6

מוזגים את המרק לצלחות הגשה ומגישים עם צ'יפס השורשים וטבעות השום הירוק בשמן זית.