מתכון

מרק ירקות פטנט עם נענע ובורגול

מרק סמיך ומשביע שמכינים תוך פחות מחצי שעה, הודות לשימוש בטריק קטן

34,654 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
מרק ירקות פטנט עם נענע ובורגול של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: shutterstock
מרק ירקות פטנט עם נענע ובורגול של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: shutterstock

מיץ הירקות V8 הזה הוא פשוט מוצר גאוני — יש בו כל מה ששמים בציר וגם עגבניות. לקבלת מרק בניחוח מעושן — ראו גיוונים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים שום במשך דקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים את הירקות ומקפיצים כמה דקות עד שהם מזוגגים. מתבלים במלח ופלפל.

2

מוסיפים מיץ ירקות, 2 כוסות מים ובורגול. מכסים חלקית ומבשלים יחד 15 דקות עד שהבורגול רך ומסמיך את המרק. טועמים ומתקנים תיבול.

3

סמוך להגשה מוסיפים נענע קצוצה, מערבבים ומגישים.

גיוונים:

  • למרק לחם מחליפים את הבורגול בפיסות של לחם מתמול-שלשום.
  • לנזיד מוסיפים למרק כוס גרגרי חומוס מבושלים.
  • באותה שיטה מכינים: מרק ירקות ונבטוטים מחליפים את הבורגול ב-250-300 גרם נבטוטים, מורידים כוס מים ומוסיפים לזוקיני גם פרחי כרובית וברוקולי.