מתכון

מרק פסטה ושעועית בעגבניות

המרק הזה מככב באחד מהשירים המפורסמים של דין מרטין ומזכיר סמטאות ניו יורק של ראשית המאה ה–20

31,600 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
מרק פסטה ושעועית בעגבניות של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל
מרק פסטה ושעועית בעגבניות של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל

המרק הזה מככב באחד מהשירים המפורסמים של דין מרטין: "When the stars make you drool, just like pasta Fazool, that's amore". בכל פעם שאני שומע אותו, אני נזרק לסמטאות ניו יורק של ראשית המאה ה–20 :לקערות הפסטה, לסיפורי המאפיה ולאהבה האסורה של כלב רחוב וקוקר ספנייל יפהפייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים בסיר שעועית וממלאים מים עד 3 ס"מ מעל. מוסיפים סודה לשתייה ומרווה, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים בכיסוי חלקי כשעה וחצי או עד שהשעועית מתרככת. מדי פעם מקפים את הקצף העולה על פני המים. מסננים ושומרים בצד את מי הבישול.

2

מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים פלפל שאטה ומערבבים. מוסיפים בצל, שום, גזר וסלרי ומטגנים כ־10 דקות על להבה נמוכה־בינונית, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים עגבניות, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומבשלים כ־10 דקות. מועכים את העגבניות בעזרת כף. מוסיפים את השעועית וכחצי כוס ממי הבישול שלה, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ־10 דקות נוספות.

3

מבשלים במקביל פסטה לפי הוראות היצרן למרקם אל דנטה ומסננים.

4

מוסיפים את הפסטה לסיר המרק ומערבבים.

5

יוצקים את המרק לקערות הגשה, מזלפים מעט שמן זית, מעטרים בעלי אורגנו ומגישים.