איך משדרגים את המנה שכולם מכירים? כמובן עם מיסו, שמצליח להרים את השילוב העל–זמני של חציל וטחינה בקלות ובאלגנטיות. חציל הוא הרי סוג של ספוג, גם במרקם וגם בטעמו הניטרלי והעדין, וככזה הוא מקבל בברכה את השפע שיש למיסו להעניק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2
מניחים חצילים בתבנית וחורצים בבשרם פסים שתי וערב ליצירת צורת מעויינים.
3
מזלפים שמן זית, מתבלים במלח ואופים 30־40 דקות או עד שהחצילים מתחילים להזהיב.
4
מערבבים בקערה טחינה, מיסו ומים למשחה חלקה שאפשר למזוג. יוצקים את טחינת המיסו על החצילים, מחזירים לתנור וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות להשחמה.
5
מפזרים פטרוזיליה ומגישים מיד עם לחם שאוהבים.