מתכון

סלט עדשים, ירקות קטנים ועלים עם לאבנה

סלט עשיר ובריא עם עדשים ועלים. לא חייבים לשלב את כל העלים - השתמשו במה שמצאתם

1,878 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
סלט עדשים, ירקות קטנים ועלים עם לאבנה של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
סלט עדשים, ירקות קטנים ועלים עם לאבנה של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ללאבנה

לסלט

אופן ההכנה

1

פורשים בד חיתול על מסננת גדולה ויוצקים עליו את היוגורט. קושרים את קצוות הבד ומניחים את המסננת עם הבד במקרר מעל קערה ל־24 שעות. אפשר להשתמש בלאבנה מיד או לגלגל ממנה כדורים קטנים, להניח בצנצנת ולכסות בשמן זית.

2

מבשלים את העדשים בסיר עם מים לכיסוי, מלח וענף מרווה כ־20 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות.

3

מניחים את הצימוקים בסיר, מכסים במים, מוסיפים מיץ לימון, מרתיחים ומסירים מהאש.

4

מחממים תנור ל־220 מעלות. מניחים מלח גס בתבנית, מניחים מעל את הסלקים ואופים כשעה עד שהסלקים רכים. מצננים וחותכים לרבעים או לשישיות.

5

מערבבים בקערה את העדשים, הצימוקים, הסלקים עם כל שאר מרכיבי הסלט. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח ומערבבים.

6

מניחים לאבנה או כדורי לאבנה בקערת הגשה. מעבירים את הסלט לקערה ומפזרים מעל שקדים קלויים. אפשר להוסיף מעל עוד כמה כדורי לאבנה חצויים או תלוליות לאבנה. מזלפים מעל שמן זית.