מתכון

סלט פריקה עם במיה ותאנים

סלט עם שילוב טעמים ומרקמים משגע של פריקה מעושנת, תאנים מתוקות ושקדים קראנצ'יים

19,027 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
סלט פריקה עם במיה ותאנים של ארז גולקו. צילום: שני בריל
סלט פריקה עם במיה ותאנים של ארז גולקו. צילום: שני בריל

"אנחנו אוהבים סלטים עונתיים, וכך נולד הסלט הזה עם תאנים ובמיה. יש בו שילוב טעמים ומרקמים משגע של פריקה מעושנת, תאנים מתוקות ושקדים קראנצ'יים. קצת תבלינים ומיץ לימון, ויש לכם סלט לא פחות ממושלם".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשקדים בפפריקה

לסלט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבבים בקערה שקדים, שמן זית ופפריקה ומפזרים את התערובת בשכבה אחידה בתבנית. קולים 5־7 דקות, עד שהשקדים מתחילים להשחים. מוציאים מהתנור ומקררים. חותכים גס ושומרים בצד.

3

מביאים לרתיחה סיר עם שפע מים מומלחים ופריקה, מנמיכים להבה ומבשלים כ־15 דקות עד ריכוך. מעבירים את הפריקה למסננת ושוטפים כדקה תחת זרם מים קרים. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.

4

מחממים שתי כפות שמן זית במחבת וצורבים את הבמיה מכל הצדדים 2־3 דקות עד השחמה קלה.

5

מוסיפים לקערת הפריקה את הבמיה, עלי ריג'לה, עשבי תיבול, בצל סגול, בצל ירוק, תאנים ואת השקדים בפפריקה. מתבלים ביתר שמן הזית, מיץ לימון, מלח, פלפל וסומק ומערבבים בעדינות עם הידיים. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד.