החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לבצק
אופן ההכנה
מכינים את המלית
1
מביאים את כל החומרים לבעבוע בסיר ומבשלים על להבה נמוכה ללא מכסה עד לקבלת ריבה דלילה (40-30 דקות). מצננים.
2
מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
מכינים את הבצק
3
טוחנים שקדים ועוגיות לפירורים דקים במעבד מזון ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים תערובת לעוגת וניל ומערבבים.
4
טוחנים סוכר עם מקל וניל ומעבירים לקערת מיקסר. מוסיפים חמאה וביצים ומקציפים 3 דקות לקרם תפוח ואחיד. מוסיפים את תערובת השקדים והעוגיות ומערבלים רק עד שהבלילה אחידה.
מרכיבים ואופים
5
משטחים 2/3 מהבצק בתבנית. מניחים את הפירות מהריבה בעזרת כף מחוררת (שומרים את הסירופ לזיגוג).
6
מעבירים את יתרת הבצק לשקית זילוף ומזלפים מעל דוגמת שתי וערב.
7
אופים 40 דקות עד הזהבה. מנתקים את העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין, מברישים בסירופ מהריבה ומצננים.