מתכון

פיננסייר חמאה חומה עם רוטב חלב וקרמבל

למרות השם היומרני, העוגיות האלה סופר פשוטות להכנה. מוסיפים להן רוטב מתוק וקרמבל פריך ומקבלים קינוח רושם בקלות

6,182 בשלנים התעניינו במתכון זה
פיננסייר חמאה חומה של שף־קונדיטורית גבי גרינברג, משייה | צילום: מיקה גורוביץ
פיננסייר חמאה חומה של שף־קונדיטורית גבי גרינברג, משייה | צילום: מיקה גורוביץ

גבי: "כשלמדתי להכין חמאה חומה, כל כך התלהבתי ממנה וניסיתי לשלב אותה בכל קינוח אפשרי. אני מתה על עוגיות הפיננסייר האלה, כי למרות השם היומרני, הן סופר פשוטות להכנה. כיף להגיש אותן לבני המשפחה ביום קריר, כאשר כל אחד מקבל צלחת אישית מושלמת עם מעין עוגייה נימוחה בתוספת רוטב מתוק וקרמבל פריך".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפיננסייר חמאה חומה

לרוטב חלב מרוכז

לקרמבל

אופן ההכנה

1

מבשלים חמאה בסיר קטן על להבה בינונית־נמוכה תוך כדי ערבוב שמונה־עשר דקות, עד שהיא מתחילה להשחים ועולה ממנה ניחוח אגוזי. מכבים את הלהבה, מצננים את החמאה בסיר עשר דקות ומסננים.

מכינים את הפיננסייר

2

מחממים תנור ל־160 מעלות ומשמנים קלות תבנית מאפינס בחמאה.

3

מנפים לקערה קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר ואבקת אפייה.

4

מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חלבונים עם תערובת הקמח במהירות בינונית שתיים־שלוש דקות לתערובת אחידה. מוסיפים לאט, תוך כדי ערבול, 60 גרם מהחמאה החומה וממשיכים לערבל כחצי דקה להטמעתה.

5

ממלאים את שקעי התבנית בבלילה לגובה שני שלישים ואופים כ־20 דקות להזהבה יפה. מצננים לטמפרטורת החדר ומחלצים את העוגות מהתבנית. לא מכבים את התנור.

מכינים את הרוטב

6

מבשלים בסיר קטן על להבה נמוכה חלב מרוכז ושמנת מתוקה עשר דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת מצטמצמת בחצי ומגיעה למרקם סמיך בצבע קרמל בהיר.

מכינים את הקרמבל

7

מערבבים בקערה את כל המרכיבים למרקם פירורי, משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כעשר דקות להזהבה.

מרכיבים את הקינוח

8

מפזרים כף־כף וחצי מהקרמבל בכל צלחת הגשה, מניחים מעל את הפיננסייר, מזלפים מעל שתי כפות מהרוטב ומגישים.