מתכון

פנזנלה ירוקה עם קרעי לחם שיפון

גרסה חורפית לסלט לחם איטלקי, שחוגגת את המיטב של העונה - קייל, ברוקומיני, עלי חמציץ ואספרגוס

9,440 בשלנים התעניינו במתכון זה
פנזנלה ירוקה עם קרעי לחם שיפון של רן שמואלי וענר בן רפאל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פנזנלה ירוקה עם קרעי לחם שיפון של רן שמואלי וענר בן רפאל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אפשר כמובן להשתמש בירקות אחרים: שעועית ירוקה במקום אספרגוס, תרד במקום קייל וכך הלאה. את קרעי הלחם אנחנו מכינים מלחם שיפון, שמרקמו הדחוס משתלב היטב עם הסלט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרעי הלחם

לסלט

אופן ההכנה

מכינים את קרעי הלחם

1

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים קוביות לחם עם שום ומרווה כ-4 דקות להזהבה עד שהן זהובות מכל הצדדים אבל עדיין רכות בפנים. מצננים.

מכינים את הסלט

2

קוטמים וזורקים 4 ס"מ מחלקם התחתון של גבעולי האספרגוס וחולטים את הגבעולים 2 דקות במים רותחים. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול.

3

חולטים גם ברוקומיני כ- 2 דקות. מתבלים את האספרגוס והברוקומיני ב- 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל.

4

מקפיצים קייל במחבת עם כף-שתיים שמן זית כמה שניות עד שהעלים מתרככים מעט אבל עדיין נשארים פריכים.

5

מניחים חמציץ וארוגולה בקערה ומערבבים עם כף שמן זית, מלח ופלפל שחור.

6

מניחים את כל הירוקים בקערה גדולה, מוסיפים את עלי החמציץ המתובלים, פיסות הלחם וקליפת לימון מגוררת ומערבבים בעדינות. מפזרים גילופי פרמזן ומגישים.