מתכון

פסטרמה הודו בדבש, שום ופפריקה

מתכון חובה לכל אוהבי הפסטרמה: כל ההכנות נעשות בתוך שקית הקוקי, ובסופו מתקבלת פסטרמה עסיסית ונפלאה

160,530 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
פסטרמה הודו בדבש, שום ופפריקה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פסטרמה הודו בדבש, שום ופפריקה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למשחת תיבול:

אופן ההכנה

1

מפרידים את הפרפר של נתח ההודו לשני חלקים.

2

מערבבים את כל החומרים למעין משחה ומורחים היטב את שני הנתחים. מכניסים לשקית קוקי, קושרים ומשאירים ללילה במקרר.

3

מחממים תנור ל-160 מעלות.

4

מניחים את השקית בתבנית ומנקבים 4-3 חורים בחלקה העליון.

5

אופים כ-50 דקות עד שהבשר מבושל ויציב. אם רוצים להיות בטוחים, פותחים את השקית, נועצים שיפוד בבשר ומוודאים שהנוזלים שניגרים ממנו שקופים.

6

מגישים חם או מצננים. עוטפים ושומרים בקירור להכנת כריכים.

גיוון: אם יש זמן ורוצים הודו רך במיוחד, משרים את החזה במקרר ל-5-4 שעות בתמיסת מלח (1 ליטר מים, 1 כפית מלח) לפני שמתבלים.