המאפינס האלה דלי קלוריות ויש בהם קמח כוסמין מלא. הם מתאימים לארוחת ערב (עם סלט קטן בצד), הם טעימים גם בטמפרטורת החדר ואפשר להביא אותם לבראנץ' או לנשנש בעבודה. אפשר לגוון עם הגבינות ולשחק עם עשבי התיבול. תהיו יצירתיים והעזו, מבטיחה שיהיה טעים.
גיוונים:
- אפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים: גרוייר, מוצרלה, בולגרית או צפתית יתאימו כאן. אם משתמשים בגבינות מלוחות, אפשר להפחית מכמות המלח שבמתכון.
- אפשר לשחק עם עשבי התיבול ולהחליף חלק מהפטרוזיליה בתימין טרי או בטרגון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית עם 12 שקעים.
2
טורפים ביצים בקערה גדולה.
3
מערבבים קמח עם אבקת אפייה ומוסיפים לקערה עם הביצים. מוסיפים קישואים, גבינת ריקוטה, גבינת פטה, זיתים, פטרוזיליה או תערובת ירוקים, מלח ופלפל ומערבבים לבלילה אחידה.
4
יוצקים את התערובת לשקעים עד 4/3 מגובהם ומפזרים גרעיני חמנייה.
5
אופים כחצי שעה או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש עם פירורים לחים.
6
המאפינס נשמרים במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד 3 חודשים.
המתכון מתוך הספר "לאכול טוב יותר" של זהר לוסטיגר בשן, הוצאה עצמית, 288 עמ', 148 שקלים. הספר זמין לרכישה באתר: zoharlustiger.com