מיץ הירקות V8 הזה הוא פשוט מוצר גאוני — יש בו כל מה ששמים בציר וגם עגבניות. לקבלת מרק בניחוח מעושן — ראו גיוונים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים שום במשך דקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים את הירקות ומקפיצים כמה דקות עד שהם מזוגגים. מתבלים במלח ופלפל.
2
מוסיפים מיץ ירקות, 2 כוסות מים ובורגול. מכסים חלקית ומבשלים יחד 15 דקות עד שהבורגול רך ומסמיך את המרק. טועמים ומתקנים תיבול.
3
סמוך להגשה מוסיפים נענע קצוצה, מערבבים ומגישים.
גיוונים:
- למרק לחם מחליפים את הבורגול בפיסות של לחם מתמול-שלשום.
- לנזיד מוסיפים למרק כוס גרגרי חומוס מבושלים.
- באותה שיטה מכינים: מרק ירקות ונבטוטים מחליפים את הבורגול ב-250-300 גרם נבטוטים, מורידים כוס מים ומוסיפים לזוקיני גם פרחי כרובית וברוקולי.