מתכון

סלט תפוחי אדמה בעלי כרוב סגול

מרץ 2020
2 דירוגים
סלט תפוחי אדמה בעלי כרוב סגול של רינת צדוק. צילום: שני בריל
סלט תפוחי אדמה בעלי כרוב סגול של רינת צדוק. צילום: שני בריל

סלט תפוחי האדמה מקבל תיבול מינימלי וקליל. עלי הכרוב הסיני הסגול הם כלי קיבול יפהפה שגם מוסיף ממד פריך לסלט

אם לא מצאתן כרוס סיני סגול, אפשר להשתמש בכרוב סיני, או בכרוב רגיל וכמה שיותר פריך. 

מגישים עם 1/2 כוס בצל כבוש בחומץ ומייפל מסונן מנוזלי הכבישה (לא חובה) 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם שפע מים וכף מלח 25־30 דקות עד שהם רכים. מסננים, מצננים מעט וקולפים. חותכים כל תפוח אדמה לקוביות בגודל 2 ס״מ ומעבירים לקערה.

2

חולטים אפונים דקה במים רותחים. מסננים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מסננים ומעבירים לקערת תפוחי האדמה.

3

מוסיפים לתפוחי האדמה והאפונים עשבי תיבול, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור.

4

מסדרים עלי כרוב בצלחת הגשה. מניחים על כל עלה כף מהסלט ואם רוצים 4-3 טבעות בצל כבוש (ראו מתכון).