מתכון

עוגת שקדים, קוקוס ושוקולד ללא גלוטן

מרץ 2020
13 דירוגים
עוגת שיש שוקולד וקוקוס לפסח, רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
עוגת שיש שוקולד וקוקוס לפסח, רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

עוגה רכה, נימוחה ויפה שכיף שיש על השיש כל החג. היא נותנת ללסתות הפוגה מהמצות הקשות ומעולה עם קפה

לתבנית אינגליש קייק גדולה או ל2 קטנות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים בנייר אפייה.

2

מקציפים סוכר וביצים במיקסר לתערובת תפוחה ובהירה כ-5 דקות על מהירות גבוהה. מוסיפים חמאה, תמצית וניל, מלח ואבקת אפיה ומעבדים כדקה לפיזור אחיד.

3

מוסיפים שקדים טחונים וקוקוס ומערבבים בכף עץ עד שהם נטמעים בתערובת.

4

מניחים שוקולד בקערה וממיסים במיקרוגל בכמה פולסים, או מעל בן מרי. מוסיפים לשוקולד 1/3 מתערובת הביצים והשקדים ומערבבים בעדינות.

5

יוצקים את שני השליש הנותרים של תערובת הביתים והשקדים ומעליה יוצקים את תערובת השוקולד. בעזרת מזלג או סכין יוצרים פסים לאורך הבלילה שבתבנית (לקבלת דפוס שיש). מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים 1/2 שעה או עד שפני העוגה שחומים ויבשים וקיסם שמוחדר למרכז העוגה מגיח ממנה יבש. מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומפזרים מעל שקדים פרוסים.