מתכון

פאי תפוחים אומברה

ינואר 2020
8 דירוגים
עוגת תפוחים אומברה של ליאור משיח. צילום ליאור משיח
עוגת תפוחים אומברה של ליאור משיח. צילום ליאור משיח

פאי שעושה שימוש בכל סוגי התפוחים שיש. בתחתית שלו יש קרם שקדים, אבל אפשר לוותר עליו לגרסה מהירה וקלה יותר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם השקדים

לבצק

למלית תפוחי העץ

לזיגוג קרמל

להרכבה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים קרם שקדים

1

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר למשחה חלקה. מוסיפים את השקדים הטחונים וממשיכים לעבד עד שהם מתפזרים באחידות.

2

מוסיפים ביצה, מערבלים להטמעה ומוסיפים את הביצה השנייה. מוסיפים את הקורנפלור מערבלים עד שהוא מתפזר בקרם באחידות. מעבירים לקערית נשמר במקרר עד שבוע במקפיא עד 3 חודשים.

מכינים בצק

3

מעבדים את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה במיקסר עם וו גיטרה לתערובת פירורית.

4

מערבבים את המים עם החומץ בקערית ומוסיפים את התערובת לאט ובהדרגה לקערת המיקסר (לא בטוח שיש צורך בכל המים, לכן חשוב לעשות זאת לאט). עוצרים את הוספת המים ועבודת המיקסר מיד כשמתגבש בצק.

5

מעבירים את הבצק למשטח עבודה יוצרים ממנו דיסקית רחבה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה ועד חמישה ימים (אפשר גם לשמור במקפיא עד 3 חודשים).

6

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו בין שני ניירות אפייה ליריעה בעובי של כ-1/2 ס"מ ובקוטר של כ-30 ס"מ. מעבירים את היריעה בעזרת נייר האפייה לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. מצמידים את הבצק לתחתית ולדפנות, חותכים עודפי בצק החורגים מהתבנית ומעבירים למקרר.

עוגת תפוחים אומברה של ליאור משיח. צילום ליאור משיח

מכינים מלית תפוחי עץ

7

שוטפים את התפוחים היטב, חוצים, נפטרים מהגרעינים ופורסים לפרוסות דקות ואחידות, אל תערבבו בין פרוסות תפוחים מזנים שונים - העיצוב של הפאי מסתמך על הפרדת צבעים.

8

מוציאים את תבנית הפאי מהמקרר, מורחי עלי הבצק בזהירות את קרם השקדים (אם הוא קר ולא נמרח בקלות אפשר לחמם אותו מעט). מסדרים את התפוחים מעל קרם השקדים לפי צבעים כמניפות צפופות עד כמה שאפשר, ומחזירים למקרר. אם בחרתם לוותר על קרם השקדים, מניחים את התפוחים ישר על הבצק.

עוגת תפוחים אומברה של ליאור משיח. צילום ליאור משיח

מכינים זיגוג קרמל ואופים

9

ממיסים חמאה בסיר קטן, מעל אש בינונית ומניחים לה להתבשל כ-3 דקות עד שהיא משחימה ומעלה ניחוח אגוזי נעים (מוצקי החלב נחרכים ומשנים את צבעה). מצננים.

10

בסיר קטן, יבש ונקי, ממיסים את הסוכר מעל להבה ביונית-נמוכה. ממשיכים לבשל את הסוכר עוד כדקה או שתיים אחרי שהוא נמס כליל עד שהוא מקבל צבע ענברי. מוסיפים את המלח והשמנת (בזהירות וממרחק - המפגש של הנוזל עם הקרמל החם עלול לגרום לנתזים לוהטים). מערבבים היטב, מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים לאיחוד.

11

מוציאים את תבנית הפאי מהמקרר, יוצקים בעזרת כף את תערובת הקרמל מעל התפוחים.

12

מברישים ביצה על דפנות הבצק החשופות, בוזקים על הבצק סוכר חום ומחזירים למקרר ל-10 דקות לפחות.

13

מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים את הפאי לתנור ואופים כ-40 דקות, עד שהבצק מזהיב והקרמל מבעבע. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. מגישים בטמפרטורת חדר, או לאחר חימום לצד גלידה או קרם פרש.