מתכון

קיגל קלאסי עם קינמון

תוספת קטנה של קינמון לקיגל הקלאסי הופכת אותו ממאפה פשוט למאכל אלים

7,313 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2021
קיגל קלאסי עם קינמון של מאפיית טלר. צילום: שני בריל
קיגל קלאסי עם קינמון של מאפיית טלר. צילום: שני בריל

מאפה אטריות מקורמלות ומתוקות, היושב על התפר בין מנה עיקרית לקינוח, עם קינמון וטיפה פלפל שחור לניגודיות הטעמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות.

2

מבשלים אטריות בשפע מים רותחים 5 דקות, עד שהן מתרככות. מכבים את הלהבה, משאירים את האטריות במים 5 דקות נוספות ומסננים.

3

מביאים לרתיחה סוכר ומים בסיר רחב ומבשלים כ־5 דקות, עד שהתערובת מתחילה להתקרמל. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את האטריות, ביצים, מלח, קינמון ופלפל ומערבבים נמרצות.

4

משטחים את התערובת בתבניות ואופים שעתיים וחצי, עד שהקיגל מקבל מעטה נוקשה וחום והוא רך מבפנים כמו חמאה.

גיוון: לקיגל חריף במיוחד, מוותרים על הקינמון ומוסיפים לבישול האטריות ½2 כפיות צ'ילי אדום יבש גרוס.

אפשרלאפוץ בתבנית קוגלהוף או סיר בקוטר 24 ס"מ ולהוסיף 30 דקות לזמן האפייה. לחילופין, אפשר לאפות בחום נמוך למשך לילה.