מתכון

גאלט תאנים ומרציפן

הגאלט הזה הוא שילוב מושלם בין תאנים קטנות ועגולות בשיאן לטכניקת אפייה בחום גבוה, שמחמיאה גם להן וגם לבצק העלים

7,063 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
גאלט תאנים ומרציפן של מאיה דרין (צילום: שני בריל)
גאלט תאנים ומרציפן של מאיה דרין (צילום: שני בריל)

"אני אוהבת לאכול תאנים כפי שהן, אבל אם כבר משתמשים בהן כחומר גלם, חובה להכין אותן בחום גבוה, שמוציא מהן את כל העסיס והטעם", אומרת מאיה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרציפן

לגאלט

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את המרציפן

2

טוחנים במעבד מזון שקדים, אבקת סוכר ורוזטה למרקם גס. שומרים בצד.

מכינים את הגאלט

3

פורשים בתבנית יריעת בצק עלים ומורחים עליה ריבה. מסדרים מעל תאנים, מניחים ביניהן פיסות מרציפן ומשאירים שוליים באורך של כס"מ ללא מילוי. מקפלים את שולי הבצק מעל התאנים בצורה חופשית לקבלת מראה טארט.

4

מברישים את שולי הגאלט בביצה טרופה ומפזרים מעל כולו קליפה מגוררת של לימון או ליים. אופים בשליש התחתון של התנור במשך כ־15 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה.

5

מגישים את הגאלט בליווי יוגורט יווני מתובל בקליפת לימון או ליים, קינמון ודבש.

לגרסה טבעונית: משתמשים בבצק עלים מוכן פרווה ומחליפים את הביצה הטרופה באבקת סוכר.