בחמין התוניסאי חלק מהנוזלים הם סלסה רוטב עגבניות עשיר וסמיך, לרוב אפשר למצוא בו גם קוקולות – קציצות סולת וירק עשירות בשמן. פה הקוקלות מתחלפות בקעבורות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIRלסלסה
להרכבת החמין
לקעבורות
אופן ההכנה
1
משרים חיטה בשפע מים למשך לילה.
מכינים סלסה
2
מחממים שמן בסיר בינוני מוסיפים בצל, מטגנים כרבע שעה מעל להבה נמוכה עד שהבצל מקבל גוון זהוב עמוק. מדי פעם מערבבים.
3
מוסיפים פפריקה ומערבבים היטב, מוסיפים רסק או עגבניות מגוררות, מערבבים ומנמיכים את להבה. מבשלים על אש נמוכה כרבע שעה עד שהרוטב מסמיך ומתקבלת הסלסה (אין צורך לערבב). מוסיפים מלח ומערבבים.
מכינים קעבורות
4
מביאים שפע מים לרתיחה. מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת קציצות אלפטיות בגודל של כדור טניס ומניחים אותן בסיר אידוי (ברווח של כ־1 ס”מ זו מזו). מכסים את הסיר בנייר אפייה ומאדים מעל להבה בינונית כ־20 דקות.
מרכיבים את החמין
5
מחממים תנור ל־100 מעלות. מחממים כף סוכר מעל להבה בינונית בסיר רחב שיכול להיכנס לתנור או לעמוד על הפלטה כ־3 דקות עד שהסוכר נמס ומתקבל קרמל נוזלי בגוון ענברי בהיר מוסיפים את הסלסלה ומערבבים היטב.
6
מסננים את החיטה, מוסיפים לסלסה ומערבבים. מוסיפים בשר, מערבבים ומסדרים ביצים וקעבורות. מוסיפים מים לכיסוי מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות. מעבירים לתנור (עדיין מכוסה) ואופים במשך לילה.