מתכון

לוביו – תבשיל שעועית גיאורגי

תבשילי שעועית קיימים בכל האומות והעדות, והם חלק מתפריט החורף היומיומי של המטבחים הצנועים והמזינים ביותר

7,348 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2021
לוביו – תבשיל שעועית גיאורגי של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
לוביו – תבשיל שעועית גיאורגי של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

הלוביו הגיאורגי הוא תבשיל סמיך שמכינים בכד חרס. מגישים אותו לצד לחם תירס שטוח שהוא גם תוספת וגם מעין סכו"ם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לממרח כוסברה־שום

להגשה

אופן ההכנה

1

משרים שעועית בשפע מים למשך 12 שעות, ולאחר כ-6 שעות מסננים ומחליפים את המים. בתום ההשריה שוטפים את השעועית שוב ומסננים.

2

מעבירים את השעועית לסיר גבוה עם תחתית עבה שיכול להיכנס לתנור (רצוי מחרס), מוסיפים מים לכיסוי ועוד כ־5 ס"מ מים מעל, מוסיפים אצת קומבו, מכסים כיסוי חלקי ומבשלים מעל להבה בינונית 40 דקות. אחרי כ-20 דקות מוסיפים עלי דפנה.

בזמן שהשעועית מתבשלת מחממים תנור ל-160 מעלות ומטגנים בצל:

3

מחממים מחבת או סיר קטן עם 2 כפות שמן זית ומטגנים 2 בצלים מעל להבה בינונית כ־ 20 דקות לגוון זהוב עמוק. מערבבים מדי פעם. מוציאים ושומרים בצד (1/2 מהבצל מכניסים לתבשיל ו־ 1/2 שומרים להגשה).

מכינים ממרח כוסברה־שום:

4

מעבדים בצל, שום, זרעי כוסברה קלויים, פלפל שחור גרוס, מלח ים אטלנטי, פלפל אנגלי, שורש כורכום וכוסברה במעבד מזון או במכתש ועלי לממרח גס. מוסיפים 3 כפות שמן זית ומערבבים.

5

מוסיפים לשעועית כפית מלח ים אטלנטי, חצי מכמות ממרח הכוסברה־שום (חצי שומרים להגשה) וחצי מכמות הבצל המטוגן (חצי שומרים להגשה) ומערבבים. אם מפלס הנוזלים נמוך מגובה השעועית, מוסיפים מים לכיסוי.

6

מעבירים את הסיר לתנור ואופים 50-40 דקות עד שהשעועית רכה מאוד. טועמים ומתקנים תיבול.

7

יוצקים לצלחות הגשה עמוקות כ-2 כפות תבשיל לכל צלחת, מניחים מעל מעט ממרח כוסברה־שום ומעט בצל מטוגן ומפזרים חילבה, קלנדולה (לא חובה) וקצת כוסברה טרייה.