מתכון

סלט תפוחי אדמה בעלי כרוב סגול

סלט תפוחי האדמה מקבל תיבול מינימלי וקליל. עלי הכרוב הסיני הסגול הם כלי קיבול יפהפה שגם מוסיף ממד פריך לסלט

13,339 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
סלט תפוחי אדמה בעלי כרוב סגול של רינת צדוק. צילום: שני בריל
סלט תפוחי אדמה בעלי כרוב סגול של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אם לא מצאתן כרוס סיני סגול, אפשר להשתמש בכרוב סיני, או בכרוב רגיל וכמה שיותר פריך. 

מגישים עם 1/2 כוס בצל כבוש בחומץ ומייפל מסונן מנוזלי הכבישה (לא חובה) 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם שפע מים וכף מלח 25־30 דקות עד שהם רכים. מסננים, מצננים מעט וקולפים. חותכים כל תפוח אדמה לקוביות בגודל 2 ס״מ ומעבירים לקערה.

2

חולטים אפונים דקה במים רותחים. מסננים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מסננים ומעבירים לקערת תפוחי האדמה.

3

מוסיפים לתפוחי האדמה והאפונים עשבי תיבול, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור.

4

מסדרים עלי כרוב בצלחת הגשה. מניחים על כל עלה כף מהסלט ואם רוצים 4-3 טבעות בצל כבוש (ראו מתכון).