אם לא מצאתן כרוס סיני סגול, אפשר להשתמש בכרוב סיני, או בכרוב רגיל וכמה שיותר פריך.
מגישים עם 1/2 כוס בצל כבוש בחומץ ומייפל מסונן מנוזלי הכבישה (לא חובה)
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם שפע מים וכף מלח 25־30 דקות עד שהם רכים. מסננים, מצננים מעט וקולפים. חותכים כל תפוח אדמה לקוביות בגודל 2 ס״מ ומעבירים לקערה.
2
חולטים אפונים דקה במים רותחים. מסננים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מסננים ומעבירים לקערת תפוחי האדמה.
3
מוסיפים לתפוחי האדמה והאפונים עשבי תיבול, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
4
מסדרים עלי כרוב בצלחת הגשה. מניחים על כל עלה כף מהסלט ואם רוצים 4-3 טבעות בצל כבוש (ראו מתכון).