סל וחומר
החברות המוצלחות שלי: רינת צדוק מבשלת בשטח עם חברות
הרחק מהעיר הסואנת, רינת צדוק חברה לשפיות נועה לוי ולירון גרינברג, ויחד הן התקינו ארוחת שטח מפוארת המבוססת על תוצרת האדמה
ניצלתי את גיליון הנשים כדי להכין ארוחה עם שתיים מחברותיי הטובות: נועה לוי ולירון גרינברג. שתיהן שפיות מנוסות – נועה מנהלת את המסעדות איטלקייה בפשפשים וקזינו סן רמו ולירון היא מורה לבישול בדנון וברזומה שלה בישול במסעדות מובילות בארץ ובעולם.
כולנו מדברות באותה שפה קולינרית, ועל כן בחרנו לצאת יחד אל הטבע, ללקט את ירוקי העונה ולהכין יחד ארוחה לצד אש מדורה מחממת. בנוסף לתוצרי הליקוט, בישלנו גם עם ירקות שאספנו בדרך משי שבח המופלאה מחוות קיימא בארותיים.
לכל המתכונים של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי:
ירקות אפויים במלח גס עם פסטו עשבים
מרוות ירושלים ממולאת בחציל מאודה ועשבים
חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה
סיימנו את המסע והקמנו מטבח שטח במרכז להנהגת הבריאות של אורי מאיר צ'יזיק בקיבוץ נווה איתן, מאחר שהמקום הזה קרוב ללבי. כבר שנתיים שאני נוסעת אליו פעם בשבוע באדיקות לצורך לימודים, ובשבילי זו בריחה מהעיר לשקט האינסופי. היה יום ארוך, מלא בעשן אבל גם בכיף ובאוכל טעים.