סל וחומר
עץ הדעת: מבשלים ואופים עם תפוחים
תפוח עץ הוא הרבה מעבר לנשנוש בריא וממש לא מיועד רק למאפים מתוקים. רינת צדוק שיחקה איתו במטבח וגילתה עולם חדש ומופלא
כמו כולם, חשבתי על תפוחי עץ בהקשר מצומצם יחסית – כחטיף בין ארוחות, כחלק ממאפים מתוקים ולפעמים גם כחלק מסלטים ירוקים מורכבים מעט מהרגיל. אבל הפוטנציאל של תפוחי העץ הוא אינסופי ובטח לא צריך לעצור במתוק. כשטועמים אותם ומשחקים איתם מגלים שיש בהם הרבה יותר. היום, יותר מבעבר, החורף מציף את השווקים בשפע זני תפוחים. חלקם מסורתיים וותיקים בנוף וחלקם חדשים יחסית – פיתוחים מאוחרים או עולים חדשים שהגיעו ממחוזות אחרים.
פגישה טלפונית עם עמי ברקוביץ', חקלאי ותיק מרמת הגולן המתמחה בתפוחי עץ ובפירות יער (שני מיני פרי שאוהבים אקלים קריר, חפשו את הדוכן של עמי בשוק הנמל בתל אביב), פתחה בפניי צוהר לעולם התפוחים שיש לנו כאן. ברקוביץ' מגדל יותר מ־ 16 זנים. במועד הצילומים שמונה זנים כבר היו בשלים לקטיף ובנדיבות גדולה הוא שלח אותם אליי – שמונה ארגזים מלאים בפוג'י, חרמון, פינק ליידי, גרני סמית, אין כמוהו, גאלה, גולדן דלישס ורד קריספ. לכל אחד מהזנים יש אופי מעט אחר, כמות נוזלים שונה ורמות מתיקות וחמיצות אחרות.
מתכוני התפוחים של רינת:
כיסני תפוחי עץ, כרוב וגרגירי חרדל
ממרחים, משקאות וחומץ:
כשהם נחתו אצלי, מיד חגרתי סינר והתחלתי לעבוד. המוח קדח והיד כתבה וכתבה, ובסוף יצאתי עם רשימה מפוארת של יותר מ־ 30 אפשרויות למנות במדור, עשר מהן מחכות לכם כאן: "חמאת" תפוחים קרמית שמתאימה להכול, צ'אטני מתובל, כיסנים ממולאים בתפוח וכרוב, תפוחים ופטריות צלויים במחבת מלאה בטעמים, משקה תפוחים מותסס ועוד. קינוח יש פה רק אחד (דונאטס תפוחים עדינים), מכיוון שלא יכולתי להפסיק לשלב את התפוחים במנות מלוחות. מקווה שתסכימו גם אתם לגלות את הצד האחר של התפוח.