רינת צדוק
סל וחומר
מפתחת המתכונים המוכשרת של מאפיית לחמים, חולמת וחיה אוכל מילדותה. רוחשת חיבה עזה לתוצרת מקומית טרייה ולמתכונים בריאים ונגישים עם טעם וריח של בית. כותבת את הטור סל וחומר.
עקבו אחרי

החברות המוצלחות שלי: רינת צדוק מבשלת בשטח עם חברות

הרחק מהעיר הסואנת, רינת צדוק חברה לשפיות נועה לוי ולירון גרינברג, ויחד הן התקינו ארוחת שטח מפוארת המבוססת על תוצרת האדמה

1 במרץ 2020
מימין: השפיות נועה לוי, לירון גרינברג ורינת צדוק. צילום: שני בריל
מימין: השפיות נועה לוי, לירון גרינברג ורינת צדוק. צילום: שני בריל

ניצלתי את גיליון הנשים כדי להכין ארוחה עם שתיים מחברותיי הטובות: נועה לוי ולירון גרינברג. שתיהן שפיות מנוסות – נועה מנהלת את המסעדות איטלקייה בפשפשים וקזינו סן רמו ולירון היא מורה לבישול בדנון וברזומה שלה בישול במסעדות מובילות בארץ ובעולם.

דייסת דוחן ופטריות מעושנות של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
דייסת דוחן ופטריות מעושנות של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל

כולנו מדברות באותה שפה קולינרית, ועל כן בחרנו לצאת יחד אל הטבע, ללקט את ירוקי העונה ולהכין יחד ארוחה לצד אש מדורה מחממת. בנוסף לתוצרי הליקוט, בישלנו גם עם ירקות שאספנו בדרך משי שבח המופלאה מחוות קיימא בארותיים.

לכל המתכונים של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי:

ירקות אפויים במלח גס עם פסטו עשבים

כרובית בתבלינים צלויה על האש

כרובית בתבלינים צלוי על האש של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
כרובית בתבלינים צלוי על האש של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל

מרוות ירושלים ממולאת בחציל מאודה ועשבים

דגים מעושנים באורז ועלי תה

פלמידה צלויה עם ענפי עץ התה של של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
פלמידה צלויה עם ענפי עץ התה של של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל

פלמידה צלויה עם ענפי עץ התה

חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה

חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל

דייסת דוחן ופטריות מעושנות

צ'אי מסאלה חלב פקאנים

צ'אי מסאלה חלב פקאנים של של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
צ'אי מסאלה חלב פקאנים של של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל

מאפה קמח מלא ופקאנים

סיימנו את המסע והקמנו מטבח שטח במרכז להנהגת הבריאות של אורי מאיר צ'יזיק בקיבוץ נווה איתן, מאחר שהמקום הזה קרוב ללבי. כבר שנתיים שאני נוסעת אליו פעם בשבוע באדיקות לצורך לימודים, ובשבילי זו בריחה מהעיר לשקט האינסופי. היה יום ארוך, מלא בעשן אבל גם בכיף ובאוכל טעים.

דגים מעושנים באורז ועלי תה של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
דגים מעושנים באורז ועלי תה של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל