רינת צדוק
סל וחומר
מפתחת המתכונים המוכשרת של מאפיית לחמים, חולמת וחיה אוכל מילדותה. רוחשת חיבה עזה לתוצרת מקומית טרייה ולמתכונים בריאים ונגישים עם טעם וריח של בית. כותבת את הטור סל וחומר.
עקבו אחרי

תעשו מזה סלט: מתכונים לסלטים אביביים

רוטב עשיר, רכיב פריך, ירקות חיים וקלויים ותמיד איזו הפתעה עזת טעם - הכללים של רינת צדוק לסלטים מנצחים

5 באפריל 2020
סלט דג צלוי עם אננס, צ'ילי וירוקים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
סלט דג צלוי עם אננס, צ'ילי וירוקים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

האביב מגיע והוא מביא איתו המון ירוקים. בכל הזלילות הגדולות של החגים של עונה זאת – פסח, יום עצמאות ושבועות – אני הכי אוהבת את אגף הסלטים: להתחלת הארוחה, כמנות ביניים, כתוספת לבשרים הצלויים, או כארוחה שפויה בין הסעודות הגדולות.

סלט תפוחי אדמה בעלי כרוב סגול של רינת צדוק. צילום: שני בריל
סלט תפוחי אדמה בעלי כרוב סגול של רינת צדוק. צילום: שני בריל

במזווה שלי אני דואגת שתמיד יהיה מה לשלוף כדי להכין סלטים מעניינים ומלאי טעמים. בעיני, סלט מוצלח הוא כזה שיש בו את השילוש הקדוש הבא: משהו קראנצ'י (כמו אגוזים קלויים או גרנולה מלוחה), משהו מתפוצץ מטעמים שמפתיע את הפה כל כמה ביסים (כמו זיתים מיובשים מלוחים, אננס צלוי מתוק או זרעי כוסברה) וכמובן רוטב ייחודי שמאחד את הכל.

שיפודי ירקות צלויים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
שיפודי ירקות צלויים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

את הרוטב אני מכינה או על בסיס חומץ ושמן (כמו ויניגרט קלאסי) או מבססת אותו על מחית עשבים, ירקות צלויים באש ואפילו חלב קוקוס. גם עם הירקות לסלט אני משחקת: לא רק ירקות חיים אלא גם צלויים ולצידם פירות, עשבים, שורשים וקטניות.

מסבחה שעועית ארטישוק וירוקים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
מסבחה שעועית ארטישוק וירוקים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

סלטים אביביים של רינת צדוק:

תערובת גרעינים לסלט

בצל כבוש במייפל וחומץ

סלט עוף בזרעי כוסברה וחלב קוקס

מסבחה שעועית ארטישוק וירוקים

סלט עדשים של יוגורט ועיזים

סלט תפוחי אדמה בעלי כרוב סגול 

פול ירוק צרוב ברוטב שום לימוני

סלט ירקות הכל

שיפודי ירקות צלויים 

סלט דג צלוי עם אננס, צ'ילי וירוקים