סל וחומר
תעשו מזה סלט: מתכונים לסלטים אביביים
רוטב עשיר, רכיב פריך, ירקות חיים וקלויים ותמיד איזו הפתעה עזת טעם - הכללים של רינת צדוק לסלטים מנצחים
האביב מגיע והוא מביא איתו המון ירוקים. בכל הזלילות הגדולות של החגים של עונה זאת – פסח, יום עצמאות ושבועות – אני הכי אוהבת את אגף הסלטים: להתחלת הארוחה, כמנות ביניים, כתוספת לבשרים הצלויים, או כארוחה שפויה בין הסעודות הגדולות.
במזווה שלי אני דואגת שתמיד יהיה מה לשלוף כדי להכין סלטים מעניינים ומלאי טעמים. בעיני, סלט מוצלח הוא כזה שיש בו את השילוש הקדוש הבא: משהו קראנצ'י (כמו אגוזים קלויים או גרנולה מלוחה), משהו מתפוצץ מטעמים שמפתיע את הפה כל כמה ביסים (כמו זיתים מיובשים מלוחים, אננס צלוי מתוק או זרעי כוסברה) וכמובן רוטב ייחודי שמאחד את הכל.
את הרוטב אני מכינה או על בסיס חומץ ושמן (כמו ויניגרט קלאסי) או מבססת אותו על מחית עשבים, ירקות צלויים באש ואפילו חלב קוקוס. גם עם הירקות לסלט אני משחקת: לא רק ירקות חיים אלא גם צלויים ולצידם פירות, עשבים, שורשים וקטניות.
סלטים אביביים של רינת צדוק:
סלט עוף בזרעי כוסברה וחלב קוקס
פול ירוק צרוב ברוטב שום לימוני
סלט דג צלוי עם אננס, צ'ילי וירוקים